Бельгія підвищила рівень загрози через новий антиісламський фільм

Поділитися
Житель Іспанії, натхненний скандально відомим фільмом "Невинність мусульман", зняв фільм "Невинний пророк" (The Innocent Prophet). Влада Бельгії у зв'язку з цим підвищила до третього ступеня за чотирибальною шкалою рівень терористичної загрози.

Міністерство внутрішніх справ Бельгії підвищило до третього ступеня за чотирибальною шкалою рівень терористичної загрози у зв'язку з майбутнім виходом чергового антиісламського фільму.

Стрічка "Невинний пророк" (The Innocent Prophet) знятий пакистанцем Імраном Фірасатом (Imran Firasat), який живе в Іспанії. За інформацією ЗМІ, пророк Ісламу представлений у фільмі в образливому для віруючих образі.

За словами Фірасата, на створення стрічки його надихнув створений у США скандально відомий фільм "Невинність мусульман". Поява в інтернеті фрагментів цього фільму, в якому пророк Мухаммед представлений в украй непривабливому вигляді, викликала різку реакцію у мусульманському світі. У низці країн пройшли акції протесту біля дипломатичних представництв США, а у Лівії був убитий посол США.



Нагадаємо, хвилю акцій протесту в мусульманських країнах викликав антиісламський фільм, що вийшов у США. Протести через появу фільму, які почалися 11 вересня в Єгипті та Лівії і потім поширилися по ісламському світу, вже призвели до загибелі щонайменше семи людей. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс.

Тим часом про "Невинність мусульман", як і раніше мало що відомо. З викладених на YouTube фрагментів видно, що це малобюджетний аматорський фільм. Пророк Мухаммед зображений в ньому любителем жінок і ватажком кровожерної банди.

У фільмі також присутні мотиви гомосексуалізму та педофілії

28 листопада Суд в Єгипті заочно засудив до страти сімох християн, які брали участь у зйомках скандального фільму.

"Підсудні визнані винними в образі ісламської релігії шляхом прийняття участі у створенні фільму", - заявив суддя. !zn

Читайте також:

У Єгипті сімох християн засудили до смерті за участь у зйомках "Невинності мусульман"

Суд засудив продюсера "Невинності мусульман" до року в'язниці

Мусульмани України забороняти фільм про пророка Мухаммеда через суд не мають наміру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі