Береговій лінії Кременчуцького водосховища загрожує прорив

Поділитися
© kaniv.net
Активне руйнування берега відбувається на правобережжі озерної частини Кременчуцького водосховища в районі Чигирина.

У Черкаській області розмивається чверть берегової лінії Кременчуцького водосховища. Як повідомляє прес-служба Черкаського регіонального управління водних ресурсів, з 800-кілометрової берегової лінії Кременчуцького водосховища піддаються розмиву 202 кілометри берегів.

Зараз активне берегоруйнування відбувається на правобережжі озерної частини Кременчуцького водосховища в Чигиринському районі Черкащини. Небезпечні місця розмиву берегів у верхів’ї водосховища – у Канівському і Черкаському районах. На цих ділянках необхідне термінове укріплення берега, наголошується в повідомленні.

Невиконання цих заходів призведе до руйнування очисних споруд в місті Канів і забруднення водосховища, а також руйнування берега і захисної дамби в районі сел Тубільці та Хрещатик Черкаської області, застерігають в управлінні водних ресурсів.

Негативними наслідками переформування берегів водосховища є безповоротні втрати земельних угідь різного характеру і призначення. Загальна площа земель, втрачених за період експлуатації Кременчуцького водосховища – 2033 га, із них понад 1600 га – територія Держлісфонду (протиерозійні лісосмуги вздовж узбережжя). !zn

Читайте також:

Забруднення річки Уж не вплинуло на питну воду в Києві

Над Київським водосховищем нависла екологічна загроза

Дамбі Київської ГЕС прорив не загрожує


У Луганській області п'ять сіл йдуть під воду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі