Березовський покаявся перед Росією за «жадібність» та створеного ним Путіна, якому передрік долю Каддафі

Поділитися
© The Daily Mail
Березовський просить вибачення у всіх росіян за те, що «привів до влади Володимира Путіна» і не побачив у ньому «майбутнього жадібного тирана і узурпатора, людину, яка зневажила волю і зупинила розвиток Росії».

Опальний олігарх Борис Березовський, який проживає в Лондоні, вибухнув серією нових скандальних заяв на адресу прем'єр-міністра і кандидата в президенти Росії Володимира Путіна.

Березовський у соціальних мережах попросив вибачення у всіх росіян за те, що «привів Путіна до влади», і в інтерв'ю ізраїльським ЗМІ передрік йому долю лівійського лідера Муаммара Каддафі.

У Прощену неділю, 26 лютого, Борис Березовський завів сторінку на Facebook, і перше, що зробив, покаявся «перед народом Росії за ті помилки, які я зробив».

«Я. .. на своєму шляху здійснював багато вчинків, і неминуче помилявся. Неправедні вчинки я робив свідомо і ще більше - не відаючи, що творю. Як говориться в покаянній молитві - "знанням і незнанням, волею і не волею», - пише Березовський.

«Я каюсь і прошу прощення за жадібність. Я жадав багатства, не замислюючись, що це на шкоду іншим. Прикриваючи свій гріх "історичним моментом", "геніальними комбінаціями" і "приголомшливими можливостями", я забував про співгромадян. І те, що так робив не я один, не виправдовує мене. Пробачте мене», - просить опальний бізнесмен.

В останньому пункті свого покаяння Березовський просить вибачення у всіх росіян за те, що «привів до влади Володимира Путіна» і не побачив в ньому «майбутнього жадібного тирана і узурпатора, людини, яка зневажила волю і зупинила розвиток Росії».

Крім того, Березовський в інтерв'ю ізраїльській газеті Ha'aretz розповів про свою образу на «путінський режим» і про перспективи змін у Росії.

У цьому інтерв'ю Березовський пророкує швидкий крах «путінського режиму» і поганий кінець «диктатора». За словами Березовського, диктатори завжди закінчують однаково - «або як Піночет, або на шибениці».

«Я впевнений, що так станеться у випадку з путінським режимом, тому що вже ясно, що він вважав за краще утримувати владу силою. Він поглумився над народом в тому сенсі, що проігнорував конституцію, і тому народ має право відповідати силою», - упевнений Березовський.

На погляд Березовського, Путін зараз «повністю втратив контакт з реальністю», підтримуючи режим сирійського президента Башара Асада. «Я думаю, що він злякався, коли побачив по телевізору загибель Каддафі», - додав Березовський.

Як вважає Березовський, російське керівництво вже обрало «найгірший варіант - перемога (Путіна) в першому турі». «Коли 4 березня закриються виборчі дільниці, все стане незворотнім. Режим в Росії можна буде змістити тільки силою. Позитивний результат для Росії можливий лише в разі зміни режиму. Якщо Росія продовжить рухатися нинішнім шляхом, то просто припинить існувати як єдина країна», - впевнений олігарх. !zn

Читайте також:

Українські спецслужби запобігли замаху на Путіна


Нємцов: Для Путіна весь світ - вороги, і Україна не виняток

Березовський: Різниця між Путіним і Януковичем у наявності судимостей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі