Берлусконі уникнув покарання у справі про підкуп свого адвоката

Поділитися
© civil.ge
Суд закрив одну зі справ проти Берлусконі, але в Італії проходять ще три судові розгляди проти нього.

Міланський суд у суботу, 25 лютого, виніс вердикт про непокараність колишнього прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі за давністю скоєного злочину в скандальній «справі Міллса», у рамках якої йому були пред'явлені звинувачення в корупції, повідомили місцеві ЗМІ.

Рішення суду про непокараність Берлусконі не є виправдувальним вироком, винесення якого адвокати мультимільйонера вимагали «за відсутністю факту злочину».

Державний обвинувач Фабіо Де Паскуале 15 лютого просив для колишнього глави уряду покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі, підкресливши, що його вина в ході процесу була повністю доведена.

Скандальна справа, в якій обвинувачення в корупції були пред'явлені екс-прем'єру і його колишньому британському адвокатові Девіду Міллсу, була пов'язана з подіями 1990-х років. Міллс на той час був особливо довіреним фінансовим консультантом засновника і господаря фінансово-промислової групи Fininvest Берлусконі, у якого виникли серйозні проблеми з італійським правосуддям.

За даними прокуратури Мілана, Берлусконі в лютому 2000 року через одного з топ-менеджерів своєї групи Карло Бернасконі перевів на банківський рахунок Міллса в Швейцарії 600 тисяч доларів. Слідчі вважають ці гроші хабарем за те, що, виступаючи як свідок на судових процесах у справі про «чорні фонди» Fininvest, Міллс промовчав про фінансові махінації, скоєні компанією в 1990-і роки в обхід податкового законодавства через офшорні зони.

Протягом п'яти років, поки тривав процес у «справі Міллса», Берлусконі заперечував провину і сам факт підкупу свого британського консультанта. Мультимільйонер неодноразово підкреслював, що цей процес, як і всі інші судові процеси стосовно нього, має суто політичний характер і був «винайдений» виключно з метою його дискредитації.

Наразі проти Берлусконі в Італії проходять ще три судові розгляди, серед іншого за скандальними звинуваченнями у використанні сексуальних послуг неповнолітніх повій. !zn

Читайте також

Італійський репер подасть до суду на Берлусконі за плагіат

Прокуратура Мілана просить дати Берлусконі п'ять років в'язниці

У справі Берлусконі хочуть допитати Джорджа Клуні і Кріштіану Роналду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі