Квитки на міжнародні потяги не подорожчають, а навіть подешевшають, запевняють в УЗ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У зв'язку зі зміною з 6 січня тарифів на перевезення пасажирів і вантажів у міжнародному сполученні, вартість квитків не зросте, як повідомлялося раніше, а навіть знизиться.

У зв'язку зі зміною з 6 січня тарифів на перевезення пасажирів і вантажів у міжнародному сполученні, вартість квитків не зросте, як повідомлялося раніше, а навіть знизиться.

Про це заявляє прес-служба Державної адміністрації залізничного трапнспорта («Укрзалізниця»).

У відомстві повідомляють, що після набуття чинності відповідного наказу Міністерства інфраструктури 22 грудня 2011, тарифи в сполученні з країнами СНД і Балтії підвищені на 20%.

«Однак, для пасажирів вартість квитка на проїзд у міжнародному сполученні залишається незмінною, оскільки з цієї ж дати згідно з Податковим кодексом України цей вид перевезень оподатковується за нульовою ставкою», - йдеться в повідомленні «Укрзалізниці».

Нагадаємо, що раніше ПДВ на проїзд ж/д транспортом у міжнародному сполученні був на рівні тих же 20%.

В «Укрзалізниці» подають приклад: «Якщо порівнювати вартість двох квитків, оформлених на одну і ту ж дату у купейному вагоні поїзда №6 Київ – Москва, до вступу наказу в дію, загальна вартість квитка (без комісійного збору) становила 931,94 грн, а оформленого після відповідного наказу – 928,32 грн. Зменшення вартості викликана зміною курсу гривні до швейцарського франка (згідно з наказом, тарифи затверджені у тарифній валютішвейцарському франка)».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі