Більшість українців вважають Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Голодомор 1932-33 років сприймається українцями як геноцид проти нації. Цієї думки дотримуються навіть 40% прихильників комуністів.

Більше половини (59%) опитаних громадян погодилися з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу. Не погодилися 26%, не визначилися 16%. Про це свідчать дані лютневого опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

При цьому соціологи звертають увагу на коливання громадської думки щодо цього питання. Так, у березні 2010 року з тезою про геноцид погодились 61% опитаних, у січні 2011 року їхня кількість зменшилася до 53%, а у квітні 2011 року знову зросла до 58% і нарешті стабілізувалася на рівні 59% в лютому 2012 року.

Тезу про геноцид розділяють майже 90% жителів Заходу, більше 70% - Півночі та Центру, а також близько 40% - Сходу і Півдня країни. Тезу розділяють майже 40% прихильників Партії регіонів і КПУ.

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» 10-24 лютого 2012 року. Вибіркова сукупність: 4000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 1,5%, для значень близьких до 30% - не більше 1,3%, для значень близьких до 10% - не більше 0,9%. !zn

Читайте також:

У Києві відбулися поминальні заходи за жертвами Голодомору (фоторепортаж)


Українці запалюють свічки у пам'ять про мільйонні жертви Голодомору

Янукович, Ющенко, Кучма і Кравчук разом вшанували пам'ять жертв голодоморів

Пам'ять жертв Голодомору вшанують у 32 країнах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі