Більше 30% росіян не знають, з ким Росія воювала в 1812 році

Поділитися
© fom.ru
Більше 30% росіян не знають, з ким Росія воювала в 1812 році

Практично третина росіян (31%) не знає, з ким Росія вела війну в 1812 році: 5% респондентів неправильно відповіли на це питання, а 26% зовсім не змогли відповісти, свідчать результати опитування Фонду громадської думки, опубліковані 22 червня.

Найкраще обізнані, з ким воювала Росія у Вітчизняній війні 1812 року, люди від 46 до 65 років (77%). Гірше за всіх пам'ятають історію пенсіонери старше 80 років (вірну відповідь знають тільки 48%) та молодь від 18 до 30 років (60%).

"ФГД запропонував росіянам відповісти на питання ЄДІ з історії про війну 1812 року: обрати битва, яка належить до війни з Наполеоном. Вірний вибір зробили тільки 13% респондентів", - говориться в повідомленні.

При цьому половина росіян не пам'ятає, хто був імператором під час війни, тільки 29% вірно сказали, що на престолі в той час був Олександр I.

Двохсотріччя Вітчизняної війни широко відсвяткують у Росії в 2012 році. Протягом року в Москві будуть проходити наукові конференції та "круглі столи", присвячені дослідженню подій 1812 -1814 років і фальсифікації історії.

ФГДнібус - репрезентативне опитування населення старше 18 років. Респонденти - жителі 100 міських і сільських населених пунктів з 43 суб'єктів РФ. В опитуванні брали участь 1500 чоловік. Питання задавалися в ході інтерв'ю за місцем проживання респондентів. !zn

Читайте також:

Більшість українців - проти спроб дискримінації за регіональною ознакою

Лише кожен шостий українець бував в Європі

Рейтинг страждань: в Україні нещасні 23% населення

Рядовий українець розумний, заповзятливий, але скупий і грубий, - соцдослідження

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі