Понад 80% українців не планують найближчим часом народження дитини

Поділитися
© Ok.Lviv (panoramio.com)
Серед основних причин скорочення чисельності населення за останні 10 років, близько двох третин респондентів (68%) назвали низький рівень життя більшості населення.

Переважна більшість українців (81%) не планують найближчим часом народження дитини. Про це свідчать результати дослідження громадської думки населення України щодо вивчення думки про демографічну ситуацію у країні, проведеного в період з 22 березня по 1 квітня 2012 року компанією Research & Branding Group.

Відповідно до даних опитування, ще 6% ще не визначилися. Тільки кожен десятий респондент (10%) заявив про плани народження дитини найближчим часом.

Серед причин, через які респонденти не погоджуються на народження дитини, більше половини тих, хто не планує народження дитини, вважають, що їм вже пізно (54%), кожен п'ятий респондент (22%) заявив, що у нього вже є діти і їх достатньо . Ще 14% вважають, що зараз невідповідні соціальні умови для народження дитини, а 7% респондентів відзначили, що їм ще рано заводити дітей.

Серед основних причин скорочення чисельності населення за останні 10 років, близько двох третин респондентів (68%) назвали низький рівень життя більшості населення. Кожен четвертий респондент (24%) серед таких вказав збільшення рівня смертності і наслідок державної соціальної політики (24%), а кожен п'ятий (20%) - зниження значущості цінностей сім'ї серед молоді.

Найбільш поширеними в Україні є родини, в яких є або дві дитини (43%), або одна дитина (30%), лише 6% опитаних стверджують, що в їхніх сім'ях троє дітей і тільки 2% респондентів мають більше трьох дітей. Взагалі не мають дітей 19% українців.

У регіональному розрізі сім'ї з двома дітьми більш поширені на Заході України (50%), тоді як в Центрі і на Південному Сході таких сімей відповідно 40% і 41%. А сім'ї з однією дитиною більш характерні для Південного Сходу (34%) і Центру (32%) України, ніж для Західної України (20%).

Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю у 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2 тисячі 78 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%. !zn

Читайте також:

За місяць населення України скоротилося на 16 тисяч

Регіонали заявляють, що через 50 років в Україні залишиться 8-12 млн жителів

Євростат: Чисельність населення країн ЄС досягне піку до 2040 року

Українці живуть на 12-13 років менше, ніж європейці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі