Болгарія оприлюднила фото смертника, який підірвав автобус з ізраїльськими туристами

Поділитися
Зображення було отримано в результаті комп'ютерного аналізу фрагментів черепа злочинця, зібраних на місці вибуху. Визначити національність смертника за цією фотографією неможливо.

Болгарська поліція 1 серпня оприлюднила фоторобот смертника, який 18 липня влаштував в аеропорту Бургаса теракт, підірвавши себе в автобусі з ізраїльськими туристами, повідомляє Associated Press.

"За допомогою сучасних технологій і на підставі отриманих дотепер даних відновлено зображення обличчя самогубці", - повідомили у МВС Болгарії.

Зображення було отримано в результаті комп'ютерного аналізу фрагментів черепа злочинця, зібраних на місці вибуху. Визначити національність смертника за цією фотографією неможливо.

Фото-робот вже поширений по різним службам для того, щоб достеменно встановити його особу. Поліція виступила зі зверненням до всіх, хто може допомогти у встановленні особи цієї людини.

Раніше було поширено відео, на якому зображений терорист. Однак через довге волосся, темні окуляри і кепки розібрати риси його обличчя було майже неможливо.

- Опубліковано відео з терористом-смертником, що влаштував вибух у Бургасі (відео)

Болгарська поліція також повідомила, що є підстави вважати теракт результатом ретельної роботи злочинної групи. На думку слідчих, у терориста, особу якого досі не встановлено, могли бути спільники. Повідомлялося, зокрема, що він пересувався по Болгарії у супроводі якоїсь жінки.

Раніше повідомлялося, що смертник прибув до Болгарії за підробленими документами за кілька днів до теракту. За первинними даними, це підданий Швеції Мехді Йезалі. Він прибув до Болгарії за 7-4 дні до теракту за підробленим водійського посвідчення, виданим в американському штаті Мічиган.

Нагадаємо, що в результаті теракту було вбито семеро людей (п'ятеро туристів з Ізраїлю, місцевий водій автобуса, а також сам терорист), поранення отримали ще 35 осіб.

Ізраїльська влада заявила, що за цим злочином стоять іранські спецслужби та їхні колеги з руху "Хізбалла". І ті, й інші заперечують свою причетність до вибуху. !zn

Читайте також:

Терорист-смертник у Болгарії думав, що перевозить наркотики, а не бомбу

Смертник, який підірвав автобус з ізраїльтянами, говорив російською, - болгарські ЗМІ

У Болгарії затримано двох підозрюваних спільників терориста

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі