Найбільше українців в інтернеті цього року цікавили «фільми онлайн» і Євро-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українських інернет-користувачів в році, що минає, цікавили Євро-2012, парламентські вибори, Оксана Макар, Ярослав Мазурок і вибухи в Дніпропетровську. Але найпопулярнішим запитом року став «дивитися фільми онлайн».

Українське представництво компанії Google оприлюднило рейтинг найбільш популярних інтернет-запитів українців «Google Zeitgeist 2012».

У цьому році українців найбільше цікавили знакові та резонансні події, серед яких Євро-2012, Євробачення, Олімпіада, вибори в Україні, але найпопулярнішим запитом року став «дивитися фільми онлайн».

Подією року стало Євро-2012, також українці жваво цікавилися ще одним змаганням європейського масштабу - конкурсом пісні «Євробачення-2012». Значне число запитів, пов'язаних із трагічними подіями: серед лідерів у категорії «Події» - трагедія Оксани Макар, вибухи у Дніпропетровську, «караванський стрілець» Ярослав Мазурок і смерть видатного актора Богдана Ступки.

У категорії «Персона» як вже знайомі імена - Віталій Кличко, Вітні Х'юстон, Богдан Ступка, - так і абсолютно нові обличчя: «Бурановські бабусі», Pussy Riot і найпопулярніша випускниця року Настя Фоменко. А персоною року стала Оксана Макар, за трагічною історією якої напружено стежила вся країна. Серед співаків українці найбільше цікавилися Ані Лорак, а серед спортсменів - боксером-політиком Віталієм Кличком.

Лідером у категорії телевізійних шоу став другий сезон реаліті-шоу «Холостяк», а серіал «Острів непотрібних людей» завоював найбільше прихильників серед українських користувачів Google. Серд мультфільмів в Україні найбільше шукали «Мадагаскар 3».

Користувачі часто ставлять Google різні питання, і 2012 рік не став винятком. Окрім вічних питань: чому я дурна, чому чоловіки зраджують, як правильно цілуватися і що таке кохання; українці шукали значення слів бро та імхо, відповіді на питання: чому люки круглі і як дістати сусіда. Глобальне захоплення вампірами не оминуло й Україну; серед найпопулярніших питань - «як стати вампіром».

У 2012 році українські користувачі Google стали більше прагнути до здорового способу життя і запитували, як схуднути, накачати прес і кинути палити.

Нагадаємо, що в 2011 році подіями року стали суд над екс-прем'єром Юлією Тимошенко, пенсійна реформа та віршівка динамівських ультрас «Спасибі жителям Донбасу...».

Повний рейтиг Zeitgeist 2012 розміщений на офіційному блозі українського представництва Google. !zn

Читайте також:

ТОП-3 подій року: Суд над Тимошенко, пенсійна реформа, «Спасибі жителям Донбасу»

Найпопулярніші запити українців у 2010 році за версією Google

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі