Брейвік не кається і вимагає негайного звільнення

Поділитися
© azerros.ru
Андерс Брейвік вимагав, щоб його негайно звільнили. Ці його слова присутні в залі люди, в тому числі родичі жертв, зустріли посмішкою.

Норвезький терорист Андерс Брейвік, виступаючи в ході попередніх слухань у його справі, заявив, що усвідомлює свої дії, що призвели до загибелі десятків людей, але не вважає себе винним.

З його слів, все, що він зробив, є "превентивним ударом проти зрадників держави". Також Брейвік вимагав, щоб його негайно звільнили. Ці його слова присутні в залі люди, у тому числі родичі його жертв, зустріли посмішкою.

Представники поліції в свою чергу попросили продовжити екстремістові термін попереднього ув'язнення на 12 тижнів. Питання провини або осудності Брейвіка на засіданні 6 лютого не розглядалися.

Брейвіка було затримано 22 липня на острові Утой, де він відкрив стрілянину по підлітках, які приїхали в молодіжний табір керівної Робочої партії Норвегії. За кілька годин до цього Брейвік підірвав 500-кілограмову бомбу в урядовому кварталі Осло.

У результаті двох терактів загинуло 77 осіб - вісім у столиці Норвегії і ще 69 на острові Утой. На допитах Брейвік одразу у всьому зізнався, проте відмовився визнати себе винним, заявивши, що його дії були "жахливими, але необхідними" для боротьби з "ісламізацією Європи та мультикультуралізмом".

Варто відзначити, що, згідно з первинним вердиктом психіатрів, Брейвіка було визнано неосудним - у перспективі він міг уникнути кримінального переслідування. Однак повторна експертиза судмедекспертів не виявила в нього будь-яких відхилень.

Зазначимо, що сам Брейвік теж вважає себе абсолютно здоровим і був розчарований першим вердиктом фахівців, які назвали його душевнохворим. Слухання справи терориста по суті мають розпочатися в квітні. !zn

Читайте також:

Суд в Осло призначив
Брейвіку повторну психіатричну експертизу

Суд вважає терориста Брейвіка психічно осудним

Психіатри підтвердили неосудність Брейвіка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі