Колишнього начальника польської розвідки звинуватили в організації таємної в'язниці ЦРУ і тортурах, - ЗМІ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Слідчі намагаються встановити, чи дійсно польські чиновники організували на території країни таємну в'язницю ЦРУ і чи дійсно підозрювані у тероризмі в'язні зазнавали там тортур. Колишні співробітники ЦРУ заявляють, що в'язниця діяла з грудня 2002 до осені 2003 року. В ООН заявили, що у них також є докази існування цієї в'язниці.

Польща висунула перші звинувачення в ході розслідування у справі про тортури на засекреченій базі американського ЦРУ на своїй території, повідомляє британська газета «Гардіан».

За даними польських ЗМІ, за підсумками розслідування, яке почалося у 2008 році, прокуратура звинуватила колишнього начальника польської розвідки Збігнєва Сементковського у перевищенні повноважень, позбавленні військовополонених їхніх свобод і допущенні тілесних покарань.

«Я не можу дати коментарі, тому що судовий процес є державною таємницею. Я не можу ані підтвердити, ані спростувати (пред'явлення звинувачень)», - цитує видання слова Сементковського, який очолював розвідувальне управління Польщі з 2002 по 2004 рік.

В ході розслідування слідчі намагаються встановити, чи дійсно польські чиновники організували на території країни таємну в'язницю ЦРУ і чи дійсно в'язні, які підозрюються у тероризмі, зазнавали там тортур.

Колишні співробітники ЦРУ заявляють, що в'язниця діяла з грудня 2002 до осені 2003 року і що ув'язнених допитували із застосуванням сили, зазначає «Гардіан». В ООН заявили, що у них також є докази існування цієї в'язниці. Тим не менше, польські чиновники, що знаходилися у той час при владі, заперечують всі звинувачення. !zn

Читайте також:

Іранський суд засудив до смертної кари американця за шпигунство


ЗМІ: У Лівані та Ірані розкрито шпигунські мережі ЦРУ


ЦРУ використовує Twitter і Facebook для відстеження ситуації у світі

Польська доповідь про смерть Качиньського: літак не мав права на виліт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі