Колишні в'язні назвали "показухою" демонстрацію "комфортних умов" у Качанівській колонії (відео)

Відео
Поділитися
© ТСН
В'язні Качанівської колонії розповіли, що «вилікуватися у Качанівській колонії – як зіграти в рулетку, поки приведуть працівника санчастини, буває що людина вмирає». Засуджений, який відбуває покарання на одній із зон Дніпропетровщини розповів телефоном, що «аж опариши вилазили з ран» від «лікування».

Колишні в'язні Качанівської колонії назвали показухою відео про шикарні умови виправного закладу, яке у вівторок, 27 березня, оприлюднила пенітенціарна служба.

На відеокадри тренажерного залу, сучасного медичного обладнання та запевнення медиків, що лікують всіх, колишній в'язень Едуард Синяговський лише сказав, що «треба дійсно помирати, щоб у санчастину потрапити».

Синяговський просидів у колонії 18 років і запевняє, що підчепити хворобу просто, «а вилікуватися – наче зіграти в російську рулетку».

«Черговий офіцер поки відкриє камеру, приведе працівника санчастини, буває що людина вмирає», - розповів екс-в'язень.

Засуджений, який відбуває покарання на одній із зон Дніпропетровщини розповів телефоном: «Аж черв'яки вилазили з ран, опариши. Якщо ти не маєш можливості лікуватись, то тебе ніхто не лікує».

Медична допомога в колонії, за словами в’язнів, – це у кращому разі ліжко в медчастині. Ліків у місцях позбавлення волі майже немає, запевняє колишній арештант, а тепер правозахисник Богдан Хмельницький.

За офіційною статистикою, в Україні за ґратами сидять 7 тисяч ВІЛ-інфікованих та 5 тисяч хворих на туберкульоз. Ці найтяжчі хвороби під контролем. «Якщо у людини підозра на туберкульоз, він обов'язково поміщається в ізолятор, він відразу ж ізолюється від основної маси заарештованих, і небезпека зараження мінімальна», - запевнив керівник управління охорони здоровя Державної пенітенціарної служби Євген Поляков.

У Генпрокуратурі це вирішили перевірити і знайшли сотні випадків порушень. Зокрема, затриманих лікують простроченими ліками або взагалі не лікують.

«Розповсюджені випадки, коли хворих на туберкульоз установи пенітенціарної служби не доправляють до спецлікарень, а залишають разом з іншими затриманими», - повідомив керівник головного управління Генпрокуратури Вадим Горон.


Нагадаємо, представники пенітенціарної системи розповсюдили відеоматеріали, в яких показано ідеальні умови у медсанчастині Качанівської жіночої колонії. На відео показана медсанчастина з євроремонтом, а також тренажерна зала з новими тренажерами. Окрім того, на відео відображена сучасна медична апаратура. !zn

Читайте також:

У Качанівській колонії продемонстрували "ідеальні" умови для лікування Тимошенко (відео)

У камеру до Тимошенко не будуть підселяти убивць

Тимошенко у в’язниці зайнялася самолікуванням

Влада затягує розгляд справи Тимошенко в Європейському суді, - адвокат

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі