Частину затриманих у Лівії українців відпустили на свободу

Поділитися
Кількох громадян України, які перебувають з осені 2011 року під арештом нової влади Лівії, відпустили на свободу. Точна кількість українців, відпущених на свободу, не повідомляється.

Частину українців, які з осені 2011 року утримувалися під арештом новою владою Лівії, відпущено на свободу. Про це повідомили українські лікарі, які працюють у цій арабській країні.

За їхніми словами, серед тих, кого випустили з-під варти, є одна дівчина. «Самопочуття їхнє нормальне, виглядають вони добре», - розповіли медики.

Скільки саме українців було відпущено на свободу, не повідомляється. Відомо лише, що військовий суд Тріполі зараз розглядає справи інших громадян України, які все ще перебувають під вартою.

Нагадаємо, у Військовому суді Тріполі 4 квітня відбулося перше судове засідання над 20 українцями, які у серпні 2011 року були затримані за підозрою в участі у військових діях на стороні Муаммара Каддафі. Понад півроку лівійські повстанці тримали українців під арештом, не дивлячись на те, що їх провина не була не доведена.

Уже в березні 2012 року троє громадян України зусиллями українських дипломатів були звільнені з лівійського полону і повернулися на батьківщину, інші й надалі утримувалися лівійськими повстанцями під вартою.

З моменту затримання українців у ЗМІ періодично з'являлася інформація про те, що насправді громадяни Україні є найманцями, які воювали на стороні Муамара Каддафі, тому їх і затримано повстанцями. Однак у зовнішньополітичному відомстві цю інформацію неодноразово спростовували. !zn

Читайте також:

У Лівії розпочався судовий процес над затриманими українцями


Українців у Лівії не відпускають через те, що в'їхали у країну під час конфлікту

МЗС: Українців у Лівії під арештом тримають неконтрольовані повстанці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі