Частка негативних матеріалів у світових ЗМІ про Україну перевищила 80%

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Головними темами світових ЗМІ були: поводження в Україні з безпритульними тваринами, справа Тимошенко, прояви расизму. Інформаційну кампанію про Євро-2012 Україна провалила.

Протягом 2012 року кількість негативних повідомлень про Україну у світових ЗМІ збільшилися, порівняно з минулим роком. Тому влада повинна застосувати систему заходів захисту іміджу країни. Про це повідомив на прес-конференції віце-президент «PR-ліги» Денис Богуш.

«З січня по вересень 2011 року в основних світових медіа 62% матеріалів про Україну мали негативний характер, у жовтні 2011-го - березні 2012-го їх стало 82%», - сказав Богуш.

За його словами, при цьому головними темами були: поводження в Україні з безпритульними тваринами, справа Юлії Тимошенко, прояви расизму.

На думку віце-президента «PR-ліги», інформаційна кампанія України щодо Євро-2012 була провалена. «Були витрачені дуже великі кошти на підготовку інфраструктури до Євро-2012, однак на інформаційну кампанію виділили копійки. Ми були дуже неактивні», - зазначив він.

Імідж країни - це питання національної безпеки, сказав далі іміджмейкер. На його думку, інформаційна кампанія щодо України повинна базуватися на таких меседжах, як: Україна - цікава і красива країна з привітними і працьовитими людьми, країна з передовими технологіями у багатьох областях науки і техніки; комфортна і безпечна країна для ведення бізнесу та інноваційних проектів; країна вдалого проведення Євро-2012 тощо.

«Необхідно організувати систему інформаційного захисту, цим займаються всі країни. Потрібно прогнозувати можливі атаки, вибудувати системи реагування. У нас цим займається тільки МЗС», - зазначив Богуш. !zn

Читайте також:

Англійців відмовляють від поїздки на Євро-2012 в Україну: «Назад ви можете повернутися у труні»

Захисники тварин поклали провину за вбивство безпритульних собак в Україні на Платіні

The Guardian радить британському прем'єру Кемерону не їхати на Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі