Чиновники запевняють, що в українських тюрмах стає все краще і краще

Поділитися
© recombu.com
Рада Європи критикує Україну за порушення прав ув'язнених, проте в пенітенціарній службі стверджують, що їм стає тільки краще.

Умови утримання українських ув'язнених у місцях позбавлення волі постійно покращуються, запевняють у Державній пенітенціарній службі.

«Наприклад, за останні півтора року чисельність ув'язнених київського СІЗО скоротилася з 4300 осіб до 3200 при нормі - 2850 осіб», - заявив заступник начальника служби Ігор Андрушко газеті «КоммерсантЪ-Украина», коментуючи доповідь про дотримання прав людини в місцях позбавлення волі, подану напередодні Європейським комітетом Ради Європи із запобігання тортурам.

Автори доповіді повідомляють, що за останній рік ситуація в Україні у цій сфері не змінилася. Ув'язнені як і раніше утримуються у переповнених камерах, а тортури у в'язницях і СІЗО залишаються широко поширеним явищем.

Однак представники пенітенціарної служби з цим не згодні.

«Ми перевели деякі категорії ув'язнених із слідчих ізоляторів в установи виконання покарань. А представники комітету РЄ у звіті, схоже, базувалися на суб'єктивних упереджених оцінках ув'язнених і колишніх засуджених», - заявив Андрушко.

Як повідомили журналістам у Лук'янівському СІЗО, за останній рік не було зафіксовано жодного випадку катувань.

«Було зафіксовано близько трьох-чотирьох фактів застосування сили щодо затриманих. Але кожен випадок перевищення посадових повноважень перевіряється і направляється в прокуратуру» - заявив начальник управління Державної пенітенціарної служби в Києві та Київській області Олександр Сайко.

У щорічному звіті Раді Європи, між тим, відзначається порушення прав ув'язнених.

Йдеться про проведення медоглядів затриманих у присутності міліції, утримання людей в ізоляторах тимчасового утримання понад встановлений законом 72-годинний термін, недопуск у місця позбавлення волі правозахисників і адвокатів. Також було зафіксовано незадовільний стан камер - відсутність вікон і недостатню кількість ліжок. !zn

Читайте також:

Чиновника Київського СІЗО судитимуть за смерть ув’язненого

Акордеоніста Завадського віддали під суд. Йому загрожує до 12 років в’язниці

Костянтин Усов: «СІЗО - це бізнес, де торгують свободою»

В’язням СІЗО дозволили самостійно обирати лікарів та користуватися послугами швидкої допомоги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі