Число жертв тайфуну на Філіппінах досягло 325 осіб

Поділитися
Число жертв тайфуну на Філіппінах досягло 325 осіб
На Філіппінах стрімко зростає кількість жертв тайфуну "Бофа". Ураганний вітер обрушився напередодні на південні регіони країни і забрав життя вже 325 осіб. Багато з людей потонули або їх придавило деревами. Близько 411 осіб постраждали. Ще сотні людей вважаються зниклими безвісти.

Число жертв найсильнішого за останні 20 років на півдні Філіппін тайфуну Пабло вранці у четвер досягло 325, зникли безвісти 379, поранено - 411 осіб. Про це свідчать офіційні дані, опубліковані на сайті національної цивільної оборони.

За попередніми даними, перший тайфун, що обрушився на Філіппіни у грудні і 16-й за цей рік за дві доби руху по території "країни семи тисяч островів" пошкодив понад 4,7 тисячі будинків, з них були повністю зруйновані понад дві тисячі.

У сховищах та евакоцентрах залишаються майже 185 тисяч осіб. У трьох найбільш постраждалих провінціях - Східний Давао, Південний Давао і Компостела-Веллі - оголошено стан лиха.


"Нам ніде укрити евакуйованих: всі евакоцентри позбулися дахів", - говорить губернатор Східного Давао Корасон Маланьяон. Міжнародний Червоний Хрест звернувся із закликом терміново надати жителям постраждалих районів допомогу на суму не менше 4,8 мільйона доларів.


За словами міністра соціального забезпечення і розвитку Філіппін Корасон Соліман, найбільш гострою проблемою в даний час є нестача ліків, сухого одягу та наметів.


За даними філіппінської адміністрації атмосферних, геофізичних та астрономічних послуг (PAGASA), тайфун, який увійшов на територію Філіппін дві доби тому, до ранку вівторка знову ослабнув і зараз класифікується як тропічна буря.

Швидкість вітрів у даний час складає 115 кілометрів на годину з поривами до 145 кілометрів.


"Око" тайфуну, діаметр якого також зменшився до 350 кілометрів, знаходиться зараз за 350 кілометрів на захід від міста Корон у провінції Палаван. Очікується, що тайфун, що рухається на північний захід зі швидкістю 13 кілометрів на годину, повністю покине філіппінську зону відповідальності вранці у п'ятницю. !zn

фото sfgate.com

Читайте також:

Тайфун Пабло на Філіппінах забрав життя понад 230 людей

Ураган в Одесі: дерева перекрили вулиці, море затопило набережну (ФОТО)

Ураган "Сенді" обійшовся Нью-Йорку у млрд

Тайфун "Саола" на Філіппінах забрав життя семи осіб

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі