Навіть донецька соціологія не виявила підтримки закону про мови з боку українців

Поділитися
© kievskaya.com.ua
Українці розділилися щодо оцінки закону про російську мову - третина за, третина проти, іншим байдуже, свідчать дані соцопитування донецької компанії.

На сьогодні переважна більшість опитаних українців (77%) знають, що 8 серпня президент України підписав закон «Про основи державної мовної політики», і лише 20% українців не знають про підписання цього закону. Про це свідчать дані опитування, які отримала донецька компанія Research & Branding Group.

За даними опитування, 36% опитаних респондентів висловили позитивне ставлення до закону, 35% - негативне і ще 24% мають нейтральну позицію.

Наразі українці не мають єдиної думки щодо міри важливості прийняття цього закону для вирішення мовного питання. Так 38% респондентів уважають, що прийняття закону, загалом важливе, і 34% українців уважають загалом це не важливо. 21% українців мають нейтральну позицію щодо важливості прийняття закону.

При цьому 45% жителів України загалом згодні з думкою, що прийняття закону не несе загрози українській мові, 19% - не змогли відповісти, 35% не згодні з таким твердженням.

37% опитаних загалом згодні з твердженням, що закон сприятиме національному компромісу в Україні, 32% - не змогли відповісти, 31% - не згодні з твердженням.

Як відомо, 8 серпня Віктор Янукович підписав закон про основи державної мовної політики, що вводить офіційну двомовність у регіонах, де кількість нацменшин перевищує 10%.

Компанія Research & Branding Group здійснила дослідження в період із 9 до 14 серпня. Збір інформації проводили методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респондентів відбирали за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю та віком. Обсяг вибіркової сукупності становив 3117 респондентів. Очікувана середня помилка вибірки становить + -2,2%.

Читайте також:

В Одеській області болгарам відмовили в праві на регіональну мову. Вони поскаржаться Януковичу

Угорці України чекають виборів, щоб реалізувати закон про мову

Підвищувати статус румунської в Україні почнуть через три місяці

Російську мову оголосили регіональною в Дніпропетровській області

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі