Депардьє відмовився повертатися до Франції навіть після скасування 75%-ного податку

Поділитися
Депардьє відмовився повертатися до Франції навіть після скасування 75%-ного податку Ображений актор повертатися до Франції не має наміру © theaustralian.com.au
За останні 45 років Депардьє заплатив у Франції 145 млн євро податків. Але віддавати три чверті своїх доходів не згоден. Нехай політики остаточно висловляться і вирішать питання з величезним податком.

Всесвітньо відомий актор Жерар Депардьє, який переїхав жити до Бельгії, не стане повертатися до Франції, незважаючи на те, що конституційна рада республіки анулювала скандальний законопроект про «податок для багатіїв», що вводить в країні 75%-у фіскальну ставку на річний дохід понад 1 млн євро. Про це повідомила газета Le Parisien.

«Втомлений від полеміки навколо свого переїзду, Депардьє абсолютно точно не відмовиться від рішення залишити Францію, - відзначає видання. - Його думка не зміниться навіть після визнання не відповідним конституції законопроекту про податок для багатіїв». «Нехай вони (політики) вибачаються, - наводить газета слова 64-річного актора. - Мені абсолютно все одно. Це нічого не міняє».
На початку грудня Депардьє оголосив про відмову від французького громадянства, після того як прем'єр-міністр республіки Жан-Марк Ейро назвав його рішення про зміну місця проживання «жалюгідним, гідним презирства вчинком». За словами актора, за останні 45 років він заплатив 145 млн євро в якості податків у Франції і ніколи не ухилявся від своїх зобов'язань перед державою.
Незабаром газета Le Monde повідомила про те, що Депардьє під час прощальної вечері зі своїми друзями в Парижі заявив, що «розглядає зараз три країни», громадянство яких йому б хотілося отримати. «Це - Бельгія, де він тільки-но придбав нерухомість, Чорногорія, де у нього є друзі і ділові зв'язки, і Росія», - зазначило видання. «Путін мені вже прислав паспорт!» - Чи то жартома, чи то всерйоз додав актор.
Депардьє не перший заможний француз, який вирішив перебратися до Бельгії, щоб уникнути сплати податкових зборів у Франції, що збільшилися після приходу до влади в травні соціалістів. У вересні один з найбагатших людей республіки, власник найбільшого в світі виробника предметів розкоші - групи «Луї Віттон-Мое-Хеннессі» - мільярдер Бернар Арно, чий статок, за даними журналу Forbes, оцінюється в 41 млрд доларів, звернувся до бельгійської влади за наданням підданства королівства.
Французька влада за ініціативою президента-соціаліста Франсуа Олланда мала намір в 2013 році ввести в країні «податок для багатіїв». Він повинен був увійти до великого пакету фіскальних програм, за допомогою якого планувалося збільшити доходи держави більш як на 13 млрд євро за 2012-2013 роки. Незважаючи на вердикт КС, сильно вдарила по іміджу правлячої партії, соціалісти не мають наміру відмовлятися від ідеї підвищити податки для найбільш забезпечених співвітчизників. Як заявив Жан-Марк Ейро, уряд незабаром підготує новий законопроект з урахуванням рекомендацій конституційної ради. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі