Депутат Москаль встав на захист регіональної англійської мови

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Оскільки Європа для українців ближча, ніж Азія, депутат Москаль вважає за доцільне вивчати англійську, а не російську мову і подав законопроект «про всебічний розвиток англійської мови».

Народний депутат Геннадій Москаль (фракція НУНС) зареєстрував у Верховній Раді проект змін до закону про мовну політику, запропонувавши доповнити перелік регіональних мов англійською.

Як зазначив депутат, у чинному законі сказано, що «держава сприяє розвитку багатомовності, вивченню мов міжнародного спілкування, перш за все тих, які є офіційними мовами Організації об'єднаних націй, ЮНЕСКО та інших міжнародних організацій».

Серед шести офіційних мов ООН - англійської, арабської, іспанської, китайської, російської і французької - найбільш поширені в Україні російська та англійська. У той же час, в переліку регіональних мов або мов меншин, викладених у законі «Про основи державної мовної політики», англійська мова, на відміну від російської, відсутня.

«На мою скромну думку, відсутність у переліку регіональних мов англійської обмежує права її носіїв, які компактно проживають, зокрема, у столиці та інших великих містах України. Серед іншого такі громадяни позбавлені права збирати підписи про визнання англійської регіональною. А взагалі - думаю, що в нинішніх умовах вивчення англійської більш прийнятне для українців, ніж вивчення російської. Хоча б тому, що Європа для нас ближча, ніж Азія».

Як відомо, 8 серпня Віктор Янукович підписав закон про основи державної мовної політики, що вводить офіційну двомовність в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%. !zn

Читайте також:

Партія регіонів запропонувала зробити російську мову другою державною

Міністерство Табачника переведе всі тести ЗНО на російську мову

Регіонали відхрестилися від ідеї зробити в Києві російську мову регіональною

КСУ перевірить закон про регіональні мови на відповідність Конституції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі