Депутатів парламенту Криму шокували виступами кримськотатарською мовою (ВIДEО)

Поділитися
Депутати кримського парламенту в цілому нормально поставилися до виступів своїх колег кримськотатарською мовою. Однак деякі були шоковані.

Деякі депутати Верховної Ради Криму вперше на сесії виступили кримськотатарською мовою, повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради автономії Рефат Чубаров.

«Сьогодні вперше на сесії Верховної Ради Криму відбулися виступи з трибуни і з місця кримськотатарською мовою з перекладом на російську мову ... Деякі були в шоці ... але в цілому колеги поставилися нормально», - написав Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

Раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що цей народ буде домагатися офіційного використання кримськотатарської мови в Криму, не прив'язуючись до закону про мови.

«Стосовно кримськотатарської мови, такий закон нам не потрібен. Ми вважаємо, що кримськотатарська мова повинна бути однією з офіційних у Криму, виходячи з того, що ми є корінним народом на півострові. Ми, не прив'язуючись до закону про мови, будемо домагатися офіційного функціонування кримськотатарської мови на своїй землі », - сказав він.



Верховна Рада України прийняла ініційований Партією регіонів законопроект «Про засади державної мовної політики» 3 липня. 8 серпня президент України Віктор Янукович підписав його, а набув чинності закон 10 серпня. Він передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Кримський парламент доручив до 10 жовтня 2012 підготувати і внести на розгляд кримських депутатів пропозицію щодо реалізації «мовного закону». !zn

Читайте також:

Кримські татари закидали Симоненка яйцями і гнилими фруктами

Об’єднана опозиція домовилася з кримськими татарами про співпрацю на виборах

Філарет впевнений, що Росія знищує українську мову, щоб знищити державу

Уряд Криму затвердив план реалізації закону про мови в автономії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі