Держдеп США заявив про утиски греко-католиків, мусульман та іудеїв в Україні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В Україні зафіксовані випадки антисемітизму та антимусульманської дискримінації, а також дискримінація щодо деяких християнських конфесій. У документі Держдепу США згадуються і випадки рейдерства, з якими стикаються Українська греко-католицька церква, єврейська і мусульманські громади.

Державний департамент США у своєму щорічному звіті про свободу віросповідання у світі за 2011 рік вказав на проблеми в Україні в цьому напрямку.

Зокрема, згідно з даними звіту, в Україні не спостерігається тенденція поліпшення захисту права на свободу віросповідання, а місцева влада іноді стає на одну зі сторін конфлікту в суперечці між релігійними організаціями.

«Були повідомлення про соціальні зловживання та дискримінацію за ознаками релігійної приналежності, переконань або практики. До них належать випадки антисемітизму та антимусульманської дискримінації, а також дискримінація щодо деяких християнських конфесій. Були також повідомлення про вандалізм релігійної власності», - йдеться в звіті.

Згідно з даними документа, українські мусульмани повідомляли про деякі труднощі з реєстрацією нових релігійних громад в Криму через політичну позицію деяких представників в місцевих органах влади.

Представники Меджлісу продовжували критикувати кримський уряд за дозвіл школам використовувати підручники, що містять історично неправильні матеріали про кримських татар, незважаючи на раніше дані обіцянки вирішити ці проблеми.

«Кримські татари стверджують, що пропагандистські кампанії, зокрема, проросійських груп, сприяють ворожості щодо них з боку інших мешканців Криму», - сказано в звіті.

Згадуються в документі і проблеми, пов'язані з виділенням майна окремим церквам, а також земельні конфлікти та рейдерські захоплення земель і майна. Зокрема, з такими проблемами стикаються Українська греко-католицька церква, єврейська і мусульманські громади.

«З'являлося кілька повідомлень про антисемітський вандалізм, зокрема, 12 серпня було осквернено єврейський цвинтар у Павлограді, було осквернено будівлю єврейської громади в Сумах 12 жовтня, 17 листопада та 19 листопада зіпсовано меморіали Геноциду в Кіровограді і в Севастополі, а 9 грудня осквернено синагогу в Сумах», - йдеться в звіті. !zn

Читайте також:

Держдеп США: Україна в цілому забезпечує свободу віросповідання

УГКЦ закликала прихожан не продавати голоси на виборах

Журналісти зняли розкішний маєток настоятеля Києво-Печерської лаври (відео)

УАПЦ можуть позбавити права вести службу в Андріївській церкві

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі