Директору Rozetka.UA загрожує до 10 років позбавлення волі

Поділитися
© vitrina.zp.ua
Якщо директор інтернет-магазину не сплатить податкову заборгованість, йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі за ч.3 ст. 212 Кримінального Кодексу України (Ухилення від сплати податків). В ДПС прізвище керівника не повідомляють, посилаючись на таємницю слідства.

Представники Державної податкової служби (ДПС) у Києві під час прес-конференції заявили, що стосовно директора ТОВ «Розетка УА» порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 212 Кримінального Кодексу України (Ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). За цією статтею обвинуваченому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

У ДПС не називають прізвище директора ТОВ «Розетка УА», посилаючись на таємницю слідства. Але дали зрозуміти, що мова не йде про якусь підставну особу, а про того, хто публічно відомий у ролі директора компанії.

У відомстві зазначили, якщо обвинувачений оплатить податкову заборгованість перед державою і покриє завданий збиток, то кримінальну справу буде закрито.

Власники компанії вже перенесли інтернет-магазин в Європу.

Раніше повідомлялося, що українські хостинг-провайдери через дії правоохоронців можуть залишитися без клієнтів. І якщо ця політика буде продовжена, то інтернет-бізнес піде в офшори, а також про те, що інтернет-магазин Rozetka.ua, незважаючи на великий штраф, не закриється. Однак, якщо товари на складах будуть заморожені, це може викликати дефіцит продукції.

Нагадаємо, що 19 квітня сайт найбільшого інтернет-магазину України Rozetka.UA призупинив роботу, яка була частково відновлена пізніше.

Державна податкова служба проводила обшук у трьох офісних і трьох складських приміщеннях ТОВ «Розетка УА». Окрім того, обшук проводився в офісі компанії Mirohost, що надає інтернет-магазину хостинг. В результаті сервери Rozetka.UA були вилучені, хоча в податковій заявили, що їх цікавила тільки фінансова документація «Розетки». !zn

Читайте також:

Rozetka.UA не закриється, навіть якщо доведеться платити величезний штраф

Через дії правоохоронців українські сайти можуть піти в офшори

Податкова припинила роботу найбільшого інтернет-магазину України Rozetka.UA

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі