«Дніпропетровські терористи» планували атаку на Київ

Поділитися
© kharkivoda.gov.ua
Ймовірні організатори вибухів у великих українських містах планували теракт у Києві.

«Дніпропетровські терористи» нібито готували теракт у Києві. Про це пише газета Сегодня, розповыдаючи про нові подробиці «у справі підривників».

Ролі у групі, за словами джерела, були розподілені таким чином: Віктор Сукачов (нік «Унабомбер») і Віталій Федоряк були ключовими її фігурами, а Лев Просвирнин і Дмитро Рева «були підручними на підхваті».

«Всі раніше знайомі. Рева ще й навчався з Сукачовим. Окрім вибухів, здійснених у Дніпропетровську (і нинішньої весни, і торішньої), Харкові, Запоріжжі та погроз з приводу Донецька, бойовики планували атакувати Київ (який об'єкт повинен був постраждати, слідство замовчує). Сукачов вимагав то 5 млн євро, то 5 млн доларів - чимось подобалася йому ця цифра», - пише видання.

«Він наївно вважав, що, отримавши гроші на картки банку, щось грошей переведе тут, а решту суми - за кордоном, куди виїде і житиме горя не знаючи. У нього є молодший брат, більш успішний і заможний. Заздрячи, хотів перевершити його таким диким способом», - цитує газета слова співробітника прокуратури.

Як відомо, чотирьох дніпропетровських терористів, яких звинувачують у серії вибухів в Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровську, збираються судити через місяць-півтора.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 особа (серед яких 10 підлітків), 26 з них госпіталізовано. Наразі в лікарні залишається одна постраждала.

Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої закладено о бетонних урн.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримано двох підозрюваних, які нібито вимагали 4,5 млн дол, в іншому випадку обіцяли продовжити чинити вибухи.

1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Усіх їх за рішенням суду арештовано для проведення розслідування.

Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк. !zn

Читайте також:

Теракти у Дніпропетровську. Протягом години в центрі міста прогриміла серія вибухів (ФОТО, ВІДЕО)

Пшонка заявив про політичні мотиви вибухів у Дніпропетровську

Підозрюваний в організації вибухів у Дніпропетровську працював викладачем у виші

Янукович закликав силовиків врахувати «цей прикрий досвід тероризму» у Дніпропетровську

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі