До кінця століття температура у всьому світі може зрости на 4 градуси

Поділитися
© edinstvennaya.ua
Якщо не буде вжито заходів, щоб зупинити зміну клімату, до кінця нинішнього століття температура у всьому світі може зрости на 4 градуси. Світовий банк не виключає, що навіть якщо всі держави світу виконають зобов'язання щодо скорочення викидів парникових газів швидше за все, відбудеться зростання температури на 3 градуси.

Температура у всьому світі може зрости на 4 градуси Цельсія до кінця поточного сторіччя, якщо не буде вжито нових заходів, щоб зупинити зміну клімату, застерігає Світовий банк у своїй новій доповіді Turn Down the Heat.

Організація повідомляє, що світ може зіткнутися з підвищенням рівня моря, яке призведе до затоплення прибережних міст, нестачею продовольства і екстремальними змінами погоди. Кліматичні зміни торкнуться всі регіони світу, при цьому посушливі території стануть ще сухіше, райони з вологим кліматом - ще вологішими. Найдужче постраждають бідні країни, вважають експерти Потсдамського інституту досліджень впливу клімату і некомерційної організації Climate Analytics, які підготували доповідь за дорученням Світового банку.

«Світового потепління на 4 градуси можна і потрібно уникнути, нам необхідно тримати потепління на рівні нижче 2 градусів», - заявив голова Світового банку Джим Ен Кім.

За прогнозами Світового банку, зростання температури на 3 градуси Цельсія, швидше за все, відбудеться, навіть якщо всі держави світу виконають зобов'язання щодо скорочення викидів парникових газів.

Інтерес СБ до даної проблематики пояснюється тим, що він надає допомогу в реалізації програм з боротьби зі зміною клімату у 130 країнах. Загалом банк інвестував у подібного роду проекти близько $50 млрд. Поряд з цим СБ підтримує програми, спрямовані на надання допомоги бідним державам, найбільш вразливим перед кліматичними змінами. !zn

Читайте також:

Зміни клімату загрожують Україні втратою більше половини орних земель

Вчені довели причетність людини до глобального потепління

Нью-Йорк опиниться під водою до 2300

Розкриття величезних дзеркал на орбіті Землі може призвести до посухи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі