До київської акваторії влітку можуть повернути плавучі ресторани

Поділитися
© @dlindele
У столичній мерії розробляють єдину концепцію розміщення плавучих закладів.

Попередньо визначили два місця під майбутні стоянки дебаркадерів: Жуків острів та затока Галерна.

«Ці варіанти є орієнтовними. До 1 червня ми хочемо розробити цю концепцію. Це буде міське планування, де і що буде перебувати у водах київської акваторії», - повідомив Олександр Сарафонов, заступник директора з розвитку водного транспорту КП «Плесо».

Всі плавучі готелі і ресторани планують встановити у кількох десятках метрів від берега. Кріпитися до дна Жукового острова дебаркадери будуть рухомими якорями. Дістатися до них можна буде через спеціальну плавучу Променадну доріжку. Окрім самих готелів і ресторанів, буде парковка для яхт і станція водного транспорту. Пізніше сюди хочуть пустити водні маршрути або річковий трамвайчик. Дорогу до стоянок відремонтують.

Поки готові лише загальні вимоги до власників плавзасобів. «Стоянки будуть організовані, відразу для декількох дебаркадерів. Десь для 4-5. Під цю конкретну кількість буде обладнано берег. У них має бути очисна споруда. В ідеалі - одна на всіх. Зливу стоків у Дніпро не буде, щоб не завдавати шкоди прибережним територіям», - розповідає Сарафонов, пише газета Сегодня.

Саме антисанітарія стала офіційною причиною «викрадення» дебаркадерів з Набережної. Також у «Плесо» хочуть, щоб стоянки були функціонально зоновані. Наприклад, офісні в одному місці, розважальні - в іншому.

Зараз договори на розміщення підписали з власниками 7 дебаркадерів. Два з відшвартованих готелів продовжують працювати в інших місцях. «Перлина Дніпра» - на Микільській слобідці, а «Баккара» - біля Гідропарку. Готується почати працювати «Мандарин».

Ще 18 плавзасобів закриті і чекають рішення від київської влади. Якраз у ці дні повинна відбутися зустріч із заступником глави КМДА Анатолієм Голубченком. Більшість власників кажуть, що будуть раді будь-якому запропонованому варіанту. «Головне, що нас почули і хочуть надати хоч якісь місця. А ми будемо працювати офіційно, без порушень і нікому не заважати», - сказав Василь Олійник, керуючий готелю «Фараон», який вже півроку стоїть на відстої. А ось власникам готелю «Перлина Дніпра» ідея не подобається. «Це підірве бізнес. Іноземці не будуть жити на Жуковому», - сказали в готелі.

Нагадаємо, 20 грудня з Дніпровської набережної відбуксирували останній заклад-дебаркадер.

Раніше з набережної Дніпра у Києві прибрали ще три плавучі ресторани - Сіртакі, Пивний причал і Щастя є. У жовтні Київська прокуратура знеструмила готель Перлина Дніпра, що на набережній.

8 липня представники правоохоронних органів демонтували кріплення ресторану Муракамі і відбуксирували його до Рибальського острова. 29 липня в район Трипільської ТЕЦ, що у Київській області, відбуксирували ресторан River Palace.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі