До шкільних їдалень у Києві доходить тільки 50% бюджетних грошей

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© ezd.com.ua
Численні перевірки показали, що лише 50% бюджетних коштів у Києві доходить за призначенням - на харчування учнів. Та й то - на папері.

Решта коштів йдуть на такі милі дрібнички, як канцтовари для офісу, корпоративні посиденьки, телефонний зв'язок і тощо, пише в своїй статті для ZN.UA Ольга Скрипник.

«Якщо хтось думає, що на скромних дитячих обідах не можна заробити на хліб із маслом та ікрою, - він глибоко помиляється. Хоч фірми-постачальники постійно нарікають на життя і стверджують, що вони на волосок від банкрутства, - вклинитися в цей бізнес новачку майже неможливо: 28 підприємств різної форми власності (комунальної, приватної) міцно зайняли свої позиції. Цей інтерес легко зрозуміти - столиця має чималий освітній потенціал: у нас діють 416 загальноосвітніх шкіл, понад 500 дитячих садків і 40 навчальних закладів інтернатного типу», - відзначає автор.

Для перевірки якості харчування в грудні минулого року Київрада створила спеціальну комісію. Депутати зазначають, що, попри численні перевірки контрольних органів, досі так нікому й не вдалося розібратися у схемах, за якими організатори харчування ведуть роз­ра­хунки накладних витрат: «На даний період вони складають 50% від суми, виділеної на безкоштовне харчування для шко­лярів 1–4 класів. Тобто із 7 грн. в день дитина отримує харчування всього лише на 3,50 грн».

Детальніше читайте в матеріалі Ольги Скрипник «Шкільні обіди чи крихти з панського столу?» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі