Дочка Качиньського вимагає міжнародного розслідування Смоленської катастрофи

Поділитися
Дочка Леха Качиньського Марта заявила в Європарламенті, що розслідування Смоленської катастрофи як польської, так і російської сторін скомпрометували себе. Брат загиблого президента Польщі Ярослав Качиньський вважає, що на борту літака був вибух.

Дочка загиблого у результаті авіакатастрофи під Смоленськом екс-президента Польщі Леха Качиньського Марта вимагає проведення міжнародного розслідування, пише Der Standard. Про це Марта Качинська заявила в ході свого виступу на слуханнях у Європарламенті. За її словами, розслідування як польської, так і російської сторін скомпрометували себе.

Перед депутатами Європарламенту виступили і експерти, що вказали на невідповідності в офіційній доповіді Міждержавного авіаційного комітету та польської комісії з розслідування катастрофи і наполягали на необхідності перевірки всіх фактів.

Були наведені у приклад нещодавно ексгумовані тіла трьох жертв. За словами експертів, у висновку російських патологоанатомів міститься опис внутрішніх органів, видалених загиблим задовго до катастрофи, а невисокій людині було додано декілька сантиметрів зросту, передає Wall Street Journal.

Відзначили експерти і дивні, на їхній погляд, деформації частин корпусу літака, які могли б вказувати на можливість вибуху на борту.

Цю точку зору поділяє і Ярослав Качиньський, який також виступив із заявою.

«Якщо там були вибухи, як говорилося сьогодні, то ця катастрофа більше виглядає як замах. Якщо ця катастрофа більше схожа на замах, то це нова якість у політиці», - сказав він.

У той же час російські і польські слідчі прийшли до висновку про те, що до авіакатастрофи призвели як помилки пілотів, так і несправності літака.

Літак польського президента Качиньського Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 року. На борту перебували 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Загинули всі, в тому числі президент Качиньський, його дружина і частина керівництва Польщі.

Читайте також:

Польського генерала звинуватили у смерті Качиньського

Польща не буде відновлювати розслідування щодо Смоленської трагедії

Росія розповіла, куди поділися записи з радарів Смоленського аеродрому

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі