Донецька міськрада подала апеляцію на рішення суду, яке забороняє закривати українську школу

Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Донецька міськрада не збирається відступати від своїх намірів закрити українську школу №111, незважаючи на протести батьків і на рішення суду, що забороняє це робити, - чиновники подали апеляцію.

Донецька міська рада подала апеляцію на судове рішення про скасування ліквідації україномовної загальноосвітньої школи №111.

Про це повідомила голова ініціативної групи батьків учнів Ірина Круглова, підкресливши, що батьки школярів готові продовжувати боротьбу за існування даного навчального закладу.

За її словами, міськрада подала апеляцію на постанову Ворошиловського районного суду Донецька від 30 січня 2012 року про скасування рішення Донецької міської ради про ліквідацію україномовної школи №111.

Вона підкреслила, що батьки учнів школи №111 обурені діями місцевих органів влади, спрямованими проти їхніх дітей, і продовжуватимуть боротьбу за школу.

«Ми будемо боротися далі. І не тільки далі боротися, ми будемо писати звернення в усі інстанції, будемо звертатися до прокуратури. Якщо суд першої інстанції визнав те, що потрібно скасувати рішення міськради про закриття школи і на 14 сторінках обґрунтував і вказав, що порушила міськрада. Але все одно, міськрада йде проти дітей», - заявила Круглова.

«Я взагалі не можу зрозуміти Донецьку міську раду, проти кого вони йдуть, проти кого вони подають до апеляційного суду? Проти дітей, які хочуть навчатися у тій школі? Всі батьки просто шоковані вчинками нашої донецької влади! З якими очима, з чим вони прийдуть до апеляційного суду? Просто цікаво... Це ганьба», - сказала глава ініціативної групи батьків учнів школи №111.

Як повідомлялося, у Донецьку рішенням міськради від 15 квітня 2011 року було ліквідовано загальноосвітню школу №111. Але Ворошиловський районний суд Донецька визнав протиправним і скасував рішення Донецької міської ради про ліквідацію україномовної школи №111.

У Донецькій області 2011 року планувалося закрити 26 загальноосвітніх шкіл. У зв'язку з цим, у регіоні пройшли акції протесту батьків учнів.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту заявило, що школи в Україні закривають через погану демографію. !zn

Читайте також:

У Донецьку суд не дозволив міськраді закрити українську школу

Протестуючих проти закриття школи №111 у Донецьку по одному викликають до міліції


Прокуратура вирішила, що закриттям шкіл донецька влада порушує права дітей

У Донецьку батьки погрожують самоспаленням у разі закриття школи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі