Чорнобильці вимагають відставки начальника донецької міліції

Поділитися
© Un ragazzo chiamato Bi, flickr.com
Учасники акції протесту чорнобильців вимагають відставки начальника Донецького міського управління міліції Юрія Седнєва. Про це повідомив член ініціативної групи голодуючих, голова Донецької обласної організації інвалідів-чорнобильців «Чорнобиль-Єдність» Микола Гончаров.

«Юрію Володимировичу, піди у відставку, тобі не місце бути начальником управління внутрішніх справ у місті Донецьку. Ти не маєш морального права знаходитися там», - сказав М.Гончаров.

За його словами, увечері 27 листопада під час знесення намету голодуючих чорнобильців був присутній начальник Донецького міського управління міліції Ю.Седнєв, проте нічого не зробив для припинення інциденту.

«Ось тут, на цьому місці, був присутній при скоєнні цього терористичного акту, по іншому не назвеш, і бандитизму, начальник УВС міста Донецька Седнєв Юрій Володимирович», - сказав М.Гончаров.

Він підкреслив, що на питання чорнобильців, хто зносить їхній намет, Ю.Седнєв відповів: «Ми не знаємо, хто ці люди».

«При ньому ті, хто скоїв цей злочин, при ньому вантажили намет у машину, і він нічого не зробив. І тут по всьому периметру намету стояли співробітники міліції, і благословляли той бандитизм, який відбувався стосовно нас», - констатував М.Гончаров.

Тим часом, учасники акції розпалили вогнище на місці намету, аби зігріватися, готують теплі речі, але йти не мають наміру.

Голодуючі чорнобильці проведуть мітинг протесту на місці знесеного намету.

«Ми розповімо людям, як учора зондер-команда зносила наш намет під керівництвом начальника міськуправління міліції», - сказав М.Гончаров.

За його словами, всю ніч протестуючі грілися біля вогнища. Вранці до них приїхав священик Української православної церкви Київського патріархату отець Сергій, який відслужив панахиду «за невинно убитим» учасником голодування Геннадієм Конопльовим, який напередодні помер відразу після знесення намету у машині «швидкої допомоги».

М.Гончаров також уточнив, що зараз у голодуванні продовжують брати участь 29 чорнобильців, а число тих, хто їх підтримує, значно вище.

«Ніхто з представників влади у нас не побував, не телефонував. Ми нікому не потрібні», - констатував М.Гончаров.


Нагадаємо, у Донецьку в результаті розгрому силовиками наметового містечка протестуючих помер один із чорнобильців Конопльов Геннадій Іванович, 65 років, родом з Красноармійська Донецької обл. Чорнобильці будуть вимагати від прокуратури визнати вбивством смерть учасника голодування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі