Донецьким школярам через морози дозволили не відвідувати школу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Донецьким школярам порекомендували не відвідувати школу у погану погоду. Жителі міста незадоволені призупиненням занять.

У Донецьку у зв'язку з низькою температурою повітря учням 1-4 класів за бажанням батьків дозволено не відвідувати шкільні заняття.

У міському управлінні освіти відзначили, що «у зв'язку з низькою температурою повітря і сильним поривчастим вітром прийнято рішення дозволити учням 1 - 4 класів не відвідувати заняття за бажанням батьків з 27.01.2012 р. до особливого розпорядження. Для тих учнів 1 - 4 класів, які будуть відвідувати навчальні заклади, уроки будуть проводитися у звичайному режимі».

Вчора міськрада поширила інформацію про те, що відповідно до Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 №63, тимчасове призупинення занять можливо: в 1-4 класах при зниженні температури повітря до -20°С, швидкості вітру більше 5 м/с і підвищенні вологості більше 80%; у 5-12 класах при зниженні температури повітря до -24°С.

Призупинення занять у зв'язку з низькою температурою повітря, не завжди знаходить розуміння у жителів міста. Значній частині батьків немає з ким залишити дітей на час уроків. Наприклад, майже 12 тисяч дітей залишаються у школах займатися у групах продовженого дня. Рішення про тимчасове припинення занять буде прийматися Донецькою міською радою і міською санітарно-епідеміологічною станцією з урахуванням усіх існуючих факторів.

Нагадаємо, 25 січня у Луганську через сильні морози було припинено заняття у школах. Канікули триватимуть до кінця місяця.

Читайте також:

Сильні морози протримаються в Україні до 4 лютого

Україна може втратити до третини врожаю озимих через погоду

За тиждень у Києві через ожеледицю травмувалося 700 осіб

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі