Донецький губернатор не вірить, що журналіст хотів напасти на нього з викруткою

Поділитися
© ob-sbu.org
Донецький губернатор не вірить в те, що на нього готував замах донецький журналіст Максим Касьянов, який нібито зізнався в цьому після перебування у Ворошиловському РВВС Донецька. Журналіста затримали люди, схожі на охоронців, коли той намагався зняти на телефон кортеж Шишацького. У міліції кажуть, що у Касьянова був з собою ніж і велика викрутка. Губернатор вважає, що це провокація проти нього.

Глава Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький не сприймає як спробу замаху інцидент біля супермаркету БУМ, коли за підозрілу поведінку затримано журналіста Максим Касьянов.

Шишацький пртипускає, що подія може мати лише провокаційний характер.

"Я не вірю у версію про замах. Донецькі ЗМІ прекрасно знають, що охорони в мене ніколи не було і немає. Я вважаю, що цей інцидент хтось штучно намагається прив'язати до мене і співробітників адміністрації", - заявив Шишацький.

Крім того, він підкреслив, що триматиме ситуацію на особливому контролі і наполягатиме на об'єктивному розслідуванні події.

- Донецький журналіст зізнався в підготовці замаху на губернатора (фото)

- Зізнання журналіста в спробі замаху на донецького губернатора не має юридичної сили, - прокуратура

У прес-службі Донецької ОДА зазначили, що 20 червня під час перевірки місць реалізації алкоголю, що відбулася за участю голови Донецької облдержадміністрації, оперативні співробітники Державної податкової служби в Донецькій області звернули увагу на людину з неадекватною поведінкою - різкі рухи, наявність сумнівного предмета за ременем брюк. Співробітники ДПС відтіснили цю особу від скупчення людей, а наряд міліції, що прибув, затримав його. Під час затримання в чоловіка випала викрутка значних розмірів.

Міліція області підтверджує, що 20 червня у Ворошиловський райвідділ доправлен донецького журналіста Максима Касьянова. "В ході огляду у Касьянова були вилучені складаний ніж і викрутка. У свою чергу, затриманий написав заяву з проханням вжити заходів до невідомих, які перешкоджали здійсненню його професійної діяльності. Зібрані за даним фактом матеріали передані в прокуратуру Ворошиловського району Донецька для перевірки та прийняття рішення", - заявили в міліції.

Прокуратура здійснює перевірку в порядку ст. 97 КПК України, встановлюють свідків.

Читайте також:

Список ворогів української преси очолили депутати від парламентської більшості

З 26 звернень за рік у прокуратуру про порушення прав журналістів, задоволено лише одне

Частка негативних матеріалів у світових ЗМІ про Україну перевищила 80%

Кабмін пропонує звільнити журналістів від відповідальності за оприлюднення слів чиновників

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі