Донецький університет на межі банкрутства і просить готувати теплі речі

Поділитися
Донецький університет на межі банкрутства і просить готувати теплі речі © infodon.org.ua
У ДонНТУ немає грошей на оплату комунальних послуг: керівництво попередило викладачів про майбутні скорочення, відключенні тепла й електроенергії.

У Донецького національного технічного університету не вистачає коштів на оплату комунальних послуг. Керівництво вишу попередило співробітників, що незабаром варто очікувати відключення опалення, і закликало їх готувати теплі речі.

Як пише видання «Остров», щоб не збанкрутувати, найстаріший виш Донецька зробив спробу відправити у безкоштовні відпустки на 11 днів всіх викладачів.

На цей час заклад планували відключити від комунальних послуг і заощадити гроші на їхню сплату, проте спроба не вдалася. За інформацією співробітників ДонНТУ, що побажали залишитися невідомими, 210 співробітників не дали згоди на відпустки без оплати і керівництво було змушено відмовитися від ідеї.

Співробітники ДонНТУ також передали журналістам роздруківку електронного листа, розісланого в.о. декана одного з факультетів Університета Володимиром Струніліним завідувачам кафедр, в якому описується стан університету. З послання випливає, що в подібному становищі опинилися й інші виші країни.

27 листопада Рада розвитку ДонНТУ, куди входять ректор, проректори та декани всіх факультетів, розповсюдила серед співробітників вишу інформацію про прийдешні проблеми.

«Двісті десять співробітників не дали згоду на відпустки без оплати. Це не дає право на зміну графіка навчального процесу, працюємо у колишньому режимі. Керівники деяких підрозділів не змогли пояснити своїм співробітникам про необхідність відпусток без збереження зарплати. Ректор оголосив подяку всім, хто поставився з розумінням до його звернення.

У зв'язку з цим нашому вишу необхідно приготуватися до випробування на міцність:

- очікувати відключення електроенергії і тепла (у 6-му корпусі вже відключено опалювання);
- купити теплі речі, щоб пережити сувору зиму;
- очікувати скорочення спецфонду за всіма статтями (скорочення співробітників, закриття підрозділів, лабораторій, скорочення відряджень, придбання обладнання тощо).
- Звернутися до спонсорів по фінансову допомогу. Благодійну допомогу можна перераховувати до Благодійного фонду Союз друзів Донецької політехніки» - йдеться в повідомленні.


Документ: "Остров"

Коментарів з приводу ситуації у ДонНТУ у керівництва університету журналістам отримати поки не вдалося.

Нагадаємо, що при цьому в 2012 році Міносвіти і науки витратило на друк підручників лише для 1 класу більше 60 млн. грн.

Найдорожчими виявилися підручники української мови для шкіл з навчанням польською мовою - 647 грн за екземпляр. Іспанська мова для першокласників коштує 518 грн/екз., Українська мова для шкіл з молдавською мовою - 497 грн/екз. !zn

Читайте також:

Табачник похвалився, що при ньому закрили всього 300 шкіл

Донецьких студентів «добровільно-примусово» зганяють на концерт на підтримку Бахтєєвої

Табачник звільнив ректора Донецького університету

Генпрокуратура не знайшла корупцію в діях чиновників, які замовили підручники для першокласників по 600 грн за штуку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі