Дощі в Україні припиняться, але спека не повернеться

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© pni, flickr.com
У період з 18 по 23 серпня передбачається поліпшення погоди, поступово підвищуватиметься температура повітря, припиняться опади. Але до попередніх великих показників температура підвищуватися не буде.

Протягом наступного тижня в Україні очікується поліпшення погодної ситуації. Про це ZN.UA повідомив керівник Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

«У період з 18 по 23 серпня передбачається поліпшення погоди, поступово підвищуватиметься температура повітря, припиняться опади. Але до попередніх великих показників температура підвищуватися не буде», - сказав він.

Синоптик зазначив, що хіба що на півдні температура протягом наступного тижня буде досягати 30 градусів.

Керівник Українського гідрометцентру поінформував також, що з початку 1980-х років кліматичні зміни помітно активізувалися.

- Кожна погода - благодать?

«Лише за останніх двадцять п’ять років середня температура в Україні зросла приблизно на 1,5 градуса. Це говорить про дуже швидкі процеси кліматичних змін. Найбільше виражені вони взимку, особливо в січні й лютому, середня температура яких зросла на 2,3-2,5 градуса. Менш виражені - влітку, коли липня й серпня температурне зростання становить 1,5- 1,8 градуса. Це дуже багато», - сказав він.

Кульбіда також підтвердив, що зима цього року, за прогнозами, буде такою ж, як і торішня. «Тож маємо бути готові до того, що такий характер зимового періоду спостерігатиметься й надалі: збережеться тенденція загального зростання температури, але абсолютно не виключені короткочасні періоди похолодань», - припустив він.

Докладніше читайте в інтерв'ю з Микола Кульбіди в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

У Києві злива затопила околиці ж/д вокзалу (ВІДЕО)

За добу в Україні випала місячна норма опадів

Незважаючи на дощі, воду в Київському морі поки спускати не будуть

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі