Двоє обвинувачених у смерті Оксани Макар частково визнали свою провину

Поділитися
Двоє з трьох обвинувачених у справі про вбивство Оксани Макар частково визнали свою провину. Мати загиблої дівчини Тетяна Суровицька поскаржилася, що родичі обвинувачених до сьогоднішнього дня ніяк не намагалися перед нею вибачитися.

У ході слухання у відкритому режимі в Центральному райсуді Миколаєва в справі про вбивство Оксани Макар у вівторок, 12 червня, обвинувачені Євген Краснощок і Максим Присяжнюк частково визнали свою провину. Артем Погосян свою провину не визнає.

B обвинувачувальному висновку, що було зачитано в залі суду, говориться, щo «всі троє обвинувачених, розуміючи безповоротність ситуації, коли в Оксани на шиї вже були сліди задушення й на тілі видно побої, бажаючи приховати сліди злочину, почали переслідувати мету вбивства шляхом спалювання тіла, що у результаті не дозволить ідентифікувати тіло. Згідно з висновком і свідченнями підсудних, перенести дівчину в підвал недобудованої будівлі запропонував Максим Пpиcяжнюк, яки недавно працював в управлінні культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради».

Адвокат матері Оксани Макар Тетяни Суровицької - Віктор Василюк висловив журналістам думку, що обвинувачені не розкаюються в скоєному.

«Вони поводяться спокійно, - сказав В.Василюк. - Чесно кажучи, виходячи з їхньої поведінки, я не бачу там ніякого розкаяння, тому що вони не розкаялися. Вони скоїли злочин, але намагаються захищатися всіма методами, які можливі. Це їхня позиція».

За його словами, «в матеріалах справи зафіксовано: коли відразу після затримання відпустили двох учасників подій, вони не побігли до Оксани в лікарню поцікавитися, як її здоров'я, як вона почувається, чи потрібні їй якісь ліки. Вони зустрічалися один із одним і обговорювали, як їм уникнути покарання. Це така їхня поведінка. І на сьогоднішній день вона не змінилася. На жаль».

У свою чергу Т.Суровицька додала: «У них очі порожні. Вони навіть не усвідомлюють, що вони скоїли. А якщо й усвідомлюють, то не хочуть говорити».

Суровицька зазначила, що родичі обвинувачених до сьогоднішнього дня ніяк не намагалися перед нею вибачитися. «І навіть за смерть дочки вибачення не попросили», - сказала вона.

Фанати вбивць Оксани Макар зібрали 100 тис. гривень на їх підтримку і обіцяють «мстити бидлу, що збунтувалося»

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня в Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла кілька операцій, зокрема з ампутації руки. Однак отримані травми виявилися несумісними з життям.

Макар знайшли 10 березня у Миколаєві біля будмайданчика у важкому стані - тіло дівчини було обвуглено, але вона могла спілкуватися з міліціонерами та лікарями.

Як з'ясувалося пізніше, Оксану Макар згвалтували і намагалися спалити живцем троє молодих людей.

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двоє з них були звільнені правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести в Миколаєві і великий суспільний резонанс у всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.

Після смерті Оксани Макар справу проти причетних до скоєння злочину Максима Присяжнюка, Артема Погосяна і Євгенія Краснощока було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення. !zn

Читайте також:

У справі про вбивство Оксани Макар проходить 26 свідків

Гвалтівників Оксани Макар хотіли розстріляти прямо в суді


Миколаївським гвалтівникам через смерть Оксани Макар загрожує довічне ув'язнення

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі