Єдиний підводний човен Україна вперше занурилася на глибину 14 метрів

Поділитися
© rgnews.net
Субмарина занурилася на перископну глибину (14 метрів), після чого виплила на поверхню на ходу. Виконання цих завдань є одним з найбільш складних етапів ходових випробувань.

У рамках ходових випробувань підводний човен ВМС НД Україна "Запоріжжя" вперше занурився на перископну глибину. Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

Під час відпрацювання завдань вивіски і крену підводний човен "Запоріжжя" вперше здійснив занурення на перископну глибину. Підводний човен занурилася на глибину 14 метрів, після чого дала хід і випливла на поверхню на ходу.

"Виконання цих завдань є одним з найбільш складних етапів ходових випробувань, тому разом з представниками промисловості ми ретельно до них готувалися. Ретельно перевірялися розрахунки, було виконано комплекс заходів щодо забезпечення безпеки підводників. Екіпаж з честю впорався з цим відповідальним завданням, випробування на перископну глибину пройшло успішно", - заявив голова приймальної комісії, начальник штабу Центру морських операцій ВМС ЗС України капітан 1 рангу Роман Гладкий.

Як повідомлялося, з 25 квітня 2012 єдиний український підводний човен "Запоріжжя" виконав кілька ходових випробувань.

Дизель-електричний підводний човен до складу українських ВМС увійшов у 1997 році в результаті поділу Чорноморського флоту колишнього СРСР і є єдиною українською субмариною. !zn

Читайте також:

Єдиний в Україні підводний човен візьмуть на озброєння в кінці року

Український підводний човен здійснив перше за 20 років занурення

Керівництво Саламатіна привело «Укроборонпром» до збитків на сотні мільйонів гривень

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі