Єдиний український підводний човен вперше за 20 років вийшов у відкрите море

Поділитися
© rgnews.net
Підводний човен «Запоріжжя» вперше, починаючи з 1993 року, з використанням власної силової установки, у надводному положенні вийшов у Чорне море.

Єдиний український підводний човен «Запоріжжя» приступив до першого етапу ходових випробувань.

Як повідомив начальник прес-центру - прес-секретар командування Військово-морських сил Збройних сил України капітан 1-го рангу Олег Чубук, 25 квітня підводний човен залишив заводську причальну стінку, де він перебував у ремонті і проводив швартові випробування, і вперше, починаючи з 1993 року, з використанням власної силової установки, у надводному положенні вийшов у Чорне море.

Як зазначив в інтерв'ю військовим журналістам тимчасово виконуючий обов'язки командувача Військово-морськими силами Збройних сил України віце-адмірал Юрій Ільїн, для українського флоту вихід у море підводного човна є дуже важливим фактом.

«При підтримці з боку керівництва держави, Міністерства оборони та Генерального штабу Військово-морські сили України вивели човен у море, продемонструвавши тим самим, що виділені на відновлення технічної готовності човна кошти були витрачені не дарма», - зазначив віце-адмірал.

За словами командувача, човен багато років перебував у ремонті, але тим більше тішить те, що відновити технічну готовність, підготувати особовий склад і вивести «Запоріжжя» на ходові випробування вдалося в умовах, коли військовий судноремонт через ті чи інші обставини тривалий час знаходиться у кризовому стані.

«Для українського флоту успішне проведення ходових випробувань дозволить, у першу чергу, не втратити такий вид сил, як підводні сили. А значить, це дасть можливість тренувати і протичовнові сили флоту, проводити спільні заходи підготовки», - сказав тимчасово виконуючий обов'язки командувача ВМС ЗС України.

Як розповіли у штабі Чорноморського флоту РФ, випробування підводного човна проходять за участю аварійно-рятувальної служби ЧФ РФ.

«Український підводний човен самостійно залишив причальну стінку 13-го судноремонтного заводу ЧФ, де перебував у ремонті з 1993 року, і у надводному положенні вийшов у Чорне море. Його ходові випробування забезпечують аварійно-рятувальні сили ЧФ, які готові, якщо буде потрібно, надати допомогу екіпажу «Запоріжжя», - сказало джерело у штабі ЧФ РФ.

Як повідомлялося, раніше відбулися швартові випробування підводного човна «Запоріжжя». Крім того, з екіпажем корабля проводилися заняття, навчання і тренування у Севастопольській бухті.

Дизель-електричний підводний човен до складу українських ВМС увійшов у1997 році в результаті поділу Чорноморського флоту колишнього СРСР і є єдиною українською субмариною. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі