Єгипетська газета у відповідь на карикатури на Мухаммеда висміяла ставлення Заходу до мусульман (ФОТО)

Поділитися
© facebook.com/AlWatanQatar
Публікація є відповіддю на вихід карикатур на пророка Мухаммеда у французькому сатиричному журналі.

Світська єгипетська газета розгорнула відповідну кампанію проти карикатур на пророка Мухаммеда, опублікованих минулого тижня у французькому сатиричному журналі Charlie Hebdo.

Газета Al-Watan, яка знаходиться в опозиції до нинішнього уряду «Братів-мусульман» у Єгипті, надрукувала 13 карикатур, що висміюють ставлення мешканців Заходу до мусульман. Серія отримала назву «Битва карикатур».

Так, на одному з малюнків зображено двох арабів. В одного з них невелика борідка, він одягнений у піджак, на голові - тюбетейка. Другий - з довгою бородою, в тюрбані, скалить зуби, тримаючи в руці закривавлений ніж. Промінь ліхтарика з рукояткою у вигляді прапора США вихоплює того, що з ножем.


На іншому малюнку - окуляри, крізь скло яких видно палаючі вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. Напис під картинкою каже: «Окуляри-вестерн для ісламського світу».

Al-Watan публікує також серію статей на тему релігійної нетерпимості, написаних впливовими авторами світських переконань.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram


У коментарях на веб-сайті видання багато читачів схвалюють ідею відповісти насмішкою на насмішку і дякують за «цивілізовану відповідь».

Нагадаємо, на обкладинці останнього номера французького видання зображений мусульманин в тюрбані, що сидить в інвалідному візку, який везе ортодоксальний іудей. При цьому інвалід говорить: «Нічого смішного». Ілюстрація називається «Недоторканні 2» і є прямою пародією на фільм «Недоторканні» режисерів Еріка Толедано і Олів'є Накаша про інваліда-аристократа і його темношкірого помічника. !zn

Читайте також:

Франція закриє посольства у 20 країнах через карикатури на пророка Мухаммеда

Французький тижневик опублікував карикатури на пророка Мухаммеда (ВІДЕО)

На знак помсти за фільм «Невинність мусульман» терористка-смертниця в Кабулі підірвала автобус з іноземцями (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі