Екс-глава МВФ судиться через нові звинувачення

Поділитися
© Reuters
Колишній глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан і його дружина подали до суду на помічника президента Ніколя Саркозі та на деякі французькі газети та журнали, які вони звинувачують у втручанні в особисте життя.

Адвокати подружжя оголосили про це одразу після інформації про те, що Д.Стросс-Кан нібито був пов'язаний з нелегальною мережею повій.

Помічник президента Франції Анрі Гено в телевізійному інтерв'ю на цю тему говорив про "зону на межі приватного життя і криміналу". Поки незрозуміло, чи будуть Д.Стросс-Кану пред'явлені звинувачення у справі про повій.

Колишній глава МВФ повернувся зі Сполучених Штатів до Франції у вересні після того, як прокуратура США зняла з нього звинувачення в згвалтуванні готельної покоївки в Нью-Йорку в травні. Через ці справи Д.Стросс-Кану довелося відмовитися від поста глави МВФ. І, хоча офіційно звинувачення з нього були зняті, покоївка подала проти нього цивільний позов.

У Франції розслідування з приводу можливої спроби згвалтування було закрито в серпні. Однак після цього з'явилися повідомлення, що ще на посаді глави МВФ Д.Стросс-Кан був пов'язаний з мережею повій.

Ім'я Д.Стросс-Кана згадувалося в зв'язку з так званою справою готелю "Карлтон" у місті Ліллі на півночі Франції, де, як стверджується, клієнтам свої послуги надавали повії. У зв'язку з цією справою було заарештовано кілька важливих фігур у місті, в тому числі бізнесменів і поліцейських.

У вівторок адвокати Стросс-Кана і його дружина оголосили, що подали в суд на помічника президента Анрі Гено. Вони також направили позовні заяви до редакції щоденної газети Figaro і щотижневих журналів L'Express, Nouvel Observateur, Paris Match та VSD. Стросс-Кан, якому 62 роки, вимагає, щоб його викликали на допит у цій справі. Він також закликав розслідувати виток інформації в ході слідства.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі