Евакуйовані з Сирії українки розповіли про війну

Поділитися
Перебувати в Дамаску останнім часом стало дійсно небезпечно. У місті постійно чути стрілянину. «Літаки літали над моїм будинком, під вікнами стояли танки», - розповіла евакуйована з Сирії українка.

За словами українок, евакуйованих із Сирії, конфлікт у цій країні, особливо останні кілька тижнів, переріс у справжню війну. Вулицями їздять танки, чутно вибухи, над головою свистять кулі, гине мирне населення.

Про це розповіли громадянки України, які прилетіли до Києва у четвер, 26 липня, спеціальним рейсом з Дамаска.

«Ситуація в Дамаску дуже напружена, можна сказати, що йде війна. Більшість місцевого населення виступає проти чинної влади», - розповідає Людмила Шехадех.

Людмила, вийшла заміж за сирійця, вже 15 років живе під Дамаском. Найстаршому хлопчику з її трьох дітей виповнилося 17 років. Він зовсім нещодавно закінчив місцеву школу. «Саме навчання сина змусило нас залишатися в неспокійній Сирії до останнього», - продовжує вона свою розповідь. «Нам було дуже страшно перебувати в місті. Літаки літали над моїм будинком, під вікнами стояли танки», - каже українка.

Як розповідає ще одна українська жителька Дамаску Ірина, урядова авіація бомбить місто, йдуть бої між державною армією і опозицією. За словами жінки, останні два тижні вона практично не виходила з будинку. "У місті дуже небезпечно. Якщо лягти на підлогу в квартирі, то можна вижити", - додає вона.

Олена Виноградова, яка повертається у рідний Харків із двома маленькими дітьми, сказала, що також не виходила з будинку. Особливо складно доводилося останній тиждень, коли не працювали магазини, були закриті аптеки і банки. "Ми запасалися водою і продуктами. Навіть хліб зберігали в морозильній камері, оскільки купити його було ніде", - згадує молода мама.

«Перебувати у Дамаску останнім часом стало дійсно небезпечно. Держструктури в місті працюють, але з перебоями, не всі люди можуть добратися до місця роботи. У місті постійно чути стрільбу. Ми страждаємо від цієї війни. Останнім часом ситуація всередині країни, зокрема в Дамаску, змінилася дуже сильно», - розповіла Тетяна Гринів, що повернулася в Україну разом з дочкою.

- Україна почала евакуацію своїх громадян із Сирії

Як повідомлялося, в четвер Україна провела евакуацію українських громадян із Сирії. Евакуація була проведена МЗС у співпраці з Міністерством надзвичайних ситуацій (МНС). Увечері в четвер два літаки Ан-32 МНС України доставили в київський аеропорт «Бориспіль» 62 українців, зокрема 34 дитини. Посольство України в Сирії продовжує пошук українських громадян, які бажають виїхати з Сирії.

За даними ООН, з початку антиурядових демонстрацій в Сирії загинуло 16 тис людей, велика частина яких - мирне населення. !zn

Читайте також:

Ізраїль почне війну, якщо хімічна зброя потрапить ісламістам у Сирії

Армія Башара Асада повернула контроль над Дамаском

Росія і Китай знову заблокували резолюцію ООН по Сирії

У Дамаску розгорнулися повномасштабні бої

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі