FEMEN провели 8 березня акцію у Стамбулі проти насильства над жінками

Поділитися
© facebook.com/Femen.UA
Дівчат з українського жіночого руху FEMEN знову заарештовано, цього разу - в Стамбулі.

Чотирьох активісток жіночого руху FEMEN затримали правоохоронні органи Туреччини в Стамбулі, повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров.

Акція FEMEN пройшла 8 березня на площі Айя-Софія. Тіла учасниць акції були символічно понівечені, імітуючи кислотні опіки, побої і переломи. Коли дівчата вийшли на площу і почали скандувати гасла, що засуджують насильство щодо жінок, турецькі правоохоронці заарештували їх і відвезли в поліцейський відділок.

Відео акції

Мета акції «Азіатський коктейль» - привернути увагу світової громадськості до жахів азіатської глибинки, де щодня беззахисні жінки зазнають нелюдських знущань: їм випалюють очі, спалюють живцем, виламують суглоби, закопують живцем. Приводом для розправи може стати безневинне знайомство з однолітком, відмова від заміжжя, бажання отримати світську освіту. Відомі факти, коли кислотою обливають жінок, які зазнали згвалтування, а також новонароджених дівчаток, як символ зневаги дитини жіночої статі батьком, повідомляється на сайті руху.

Раніше українки на прес-конференції в одному з торгових центрів міста заявили, що їх головна мета - «захист прав турецьких жінок», на захист яких вони «готові встати грудьми» і анонсували захід на 8 березня, не уточнивши місце і час його проведення. При цьому активістка Олександра Шевченко висловила надію на те, що «одного разу турецькі жінки сформують свій рух FEMEN і будуть проводити акції».

Крім того, в бесіді з кореспондентом турецького видання Hurriyet активістки повідомили, що, крім цього, влітку нинішнього року мають намір провести в Туреччині іншу акцію протесту під девізом «Турецькі чоловіки, годі бити своїх дружин!». Також «феміністки» підкреслили надмірну зацікавленість турецьких чоловіків секс-туризмом в Україні, зазначивши, що «ваші чоловіки ганьблять турецьких дівчат».


Нагадаємо, що три активістки жіночого руху FEMEN Оксана Шачко, Анна Деда, Ірина Фоміна 4 березня прорвалися на дільницю, на якій проголосував Володимир Путін, і спробували «вкрасти» виборчу урну з його бюлетенем. !zn

Читайте також

Безсмертний: Україна повинна була підтримати FEMEN як своїх громадян


Громадяни другої свіжості, або Падзякуйцє, што живи ...

У Римі українки з FEMEN вимагали відставки «Берлусковіча»

Активістки FEMEN вимагали припинити «європейський цирк» влади

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі