ФК «Арсенал» висунув свою версію бійки фанатів: На підлітків напали неофашисти

Поділитися
© Anton Golubev/Reuters
У клубі заявили, що інформація про бійку фанатів київського «Арсеналу» та столичного «Динамо» не відповідає дійсності. «Насправді ж, ніякої сутички фанатів не було. На вболівальників-підлітків напала фашистська група, що руйнувала все на своєму шляху, вбивала мирних людей», - запевняють у прес-службі «Арсеналу».

Футбольний клуб «Арсенал» (Київ) заявляє, що інформація про бійку між київськими футбольними уболівальниками 22 липня не відповідає дійсності: «На вболівальників-підлітків напала фашистська група, що руйнувала все на своєму шляху, вбивала мирних людей».

Про це йдеться в заяві прес-служби ФК «Арсенал» (Київ), розміщеній на сайті клубу.

Як говориться в повідомленні, «Футбольний клуб «Арсенал» (Київ) висловлює глибоке обурення і стурбованість ситуацією, що склалася в українському футболі. Сьогодні всі засоби масової інформації твердять про бійку фанатів київського «Арсеналу» і столичного «Динамо», що нібито відбулася у неділю напередодні столичного «дербі». Насправді ж, ніякої сутички фанатів не було. На уболівальників-підлітків напала фашистська група, що крушить все на своєму шляху, б`є мирних людей», - відзначили в прес-службі.

«у центрі столиці застосовувалася зброя, декілька чоловік госпіталізовані з пораненнями різного ступеня тяжкості. З`явилася також інформація, що у понеділок вранці одному з постраждалих видалили нирку. Отже, вчора вулиці Києва були залиті кров`ю безневинних людей – підлітків і мирних жителів столиці», - заявили в ФК «Арсенал».

«У зв`язку з вищенаведеним , виникає низка питань, - зазначає прес-служба ФК «Арсенал». - Чому сьогодні в жодному з друкованих або Інтернет-ЗМІ не піднімають питання про безчинства неофашистів? Хто відповість за побиття мирного населення? Коли правоохоронні органи почнуть, нарешті, виконувати свою роботу і очистять місто від соціально небезпечних елементів, що у відкриту пропагують фашистські ідеї?»

Крім того, наголошується у повідомленні, вчора під час матчу «Арсенал» - «Динамо», у присутності президента ФФУ Григорія Суркіса, куратора суддівського корпусу України П’єр-Луїджі Колліни, а також представників політичної, спортивної і культурної еліти країни, уболівальники футбольного клубу «Динамо» (Київ) більш як годину скандували нецензурні віршовані гасла. «Така поведінка на стадіонах заборонена усіма нормативними документами, що регламентують проведення футбольних матчів; чому досі немає реакції відповідних підрозділів ФФУ і Прем`єр-ліги України? Наразі питання, на жаль, залишаються без відповідей», - зазначається у повідомленні ФК «Арсенал».

Як повідомлялося, 22 липня в Києві проходив матч між столичними футбольними клубами "Динамо" і "Арсенал". Увечері група фанатів їхала в тролейбусі № 18 у напрямку Майдану Незалежності. В салоні виник конфлікт, що переріс у бійку, яка продовжилася на зупинці біля станції метро «Лук’янівська», де перебували ще кілька вболівальників. Усього в бійці брали участь близько 50 осіб - жителі Києва, Дніпропетровська й громадяни Росії.

За фактом масової бійки між уболівальниками футбольних клубів "Динамо" і "Арсенал" у неділю, 22 липня, в Києві біля станції метро «Лук’янівська» столична міліція порушила кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, здійснене групою осіб) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 7 років позбавлення волі.

Міліція вилучила у затриманих два обрізи труб і газовий балончик.

"Не виключено, що під час бійки хтось застосував травматичну зброю", - йдеться у повідомленні.

За медичною допомогою звернулося 4 людини, двоє з них госпіталізовано. Із затриманими (близько 20 осіб) співробітники правоохоронних органів продовжують роботу, з'ясовують обставини події і ступінь участі кожного в бійці.

Міліція просить свідків повідомити наявну в них інформацію. У міліції припускають, що бійка сталася спонтанно. Поки у правоохоронців немає підстав говорити про те, що це була організована акція, але ця версія також перевіряється. !zn

Читайте також:

У Києві сталася масова бійка між футбольними фанатами - 20 осіб затримано (відео)


Міліція порушила кримінальну справу за фактом масового побоїща між фанатами в Києві (ВІДЕО)



Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі