Гендиректор «Бі-Бі-Сі» подав у відставку через скандальний репортаж

Поділитися
Гендиректор «Бі-Бі-Сі» подав у відставку через скандальний репортаж © info-altai.ru
Генеральний директор «Бі-бі-сі» подав у відставку в зв'язку з недостовірним репортажем в одній з телепередач, в якій журналісти помилково звинуватили колишнього консервативного політика лорда Макелпайна в причетності до педофілії.

Генеральний директор «Бі-бі-сі» Джордж Ентуісл подав у відставку на тлі скандалу, що розгорівся в Британії після виходу в ефір чергового випуску програми Newsnight.

У ньому журналісти помилково звинуватили колишнього консервативного політика лорда Макелпайна в причетності до педофілії. Ім'я лорда Макелпайна в програмі названо не було.

Джордж Ентуісл вибачився перед лордом Алістером Макелпайном і пояснив, що не бачив передачу до її виходу в ефір.

«У зв'язку з тим, що генеральний директор є також головним редактором і в кінцевому рахунку несе відповідальність за зміст всіх програм, і з урахуванням неприйнятних журналістських стандартів у програмі Newsnight, в п'ятницю, 2 листопада, я вважав справою честі подати у відставку зі свого поста генерального директора», - йдеться в заяві Ентуісла.

За його словами, журналістами Newsnight були допущені серйозні помилки, що представляють собою приклад «неприйнятної низькопробної журналістики».

Водночас, як заявив Джордж Ентуісл, він переконаний, що на «Бі-бі-сі» продовжує працювати багато талановитих і чесних людей.

«Ось чому вона й надалі залишатиметься найкращою мовною корпорацією в світі», - додав він.

В якості глави корпорації Джордж Ентуісл пропрацював менше двох місяців. Оголошено, що обов'язки глави корпорації тимчасово виконуватиме Тім Дейві, директор BBC Worldwide.

Голова Опікунської ради Бі-бі-сі лорд Паттен, який стояв під час заяви Ентуісла поруч з ним, зазначив, що той вчинив гідно.

Мова в програмі Newsnight йшла про вихованців дитячого будинку в Уельсі, що піддавалися в 1970-80-х роках сексуальному насильству. Про це розповів колишній вихованець дитячого будинку, який заявив, що одним із гвалтівників був високопоставлений політик з Консервативної партії, не називаючи його по імені. Раніше Ентуісл розпорядився почати внутрішнє розслідування.

Депутати британської Палати громад заявили з цього приводу, що «Бі-бі-сі» необхідно бути обережнішими в перевірці фактів, щоб не втратити довіру з боку суспільства. !zn

Читайте також:

Відомий журналіст Володимир Мостовий став лауреатом премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка

Прокуратура висунула звинувачення польським радіоведучим, які образили українок


Мер Керчі обізвав журналістів «ублюдками», «дебілами» і «гівнюками» (ВІДЕО)


«Вестибулярний апарат» журналістики

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі