Генпрокуратура склала рейтинг областей щодо хабарів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Генеральна прокуратура склала рейтинг областей України, в яких заведено найбільше кримінальних справ, пов'язаних із корупцією та хабарництвом. На першому місці Дніпропетровська область.

Дніпропетровська, Донецька, Одеська, Луганська області та Київ увійшли до п'ятірки регіонів, в яких передано до суду найбільшу кількість кримінальних справ за статтями за корупцію і хабарництво.

В цілому цього року до суду вже направлено 566 кримінальних справ стосовно 646 осіб, з них 65 особам обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Найбільше справ направлено до суду прокуратурами Дніпропетровської (50), Донецької (44), Одеської (35), Луганської (31) областей і міста Києва (40).

Майже половину з них (252) складають кримінальні справи про отримання хабарів.

Всього до кримінальної відповідальності за хабарництво притягнуто 289 осіб, з яких 47 державних службовців, 28 посадових осіб місцевого самоврядування та 40 посадових осіб органів державної влади.

Окрім того, цього року до суду направлено кримінальні справи про хабарництво щодо 47 співробітників органів міліції, 10 співробітників державної кримінально-виконавчої служби, 10 податківців, 6 співробітників органів служби безпеки, 4 митників, 3 працівників державної прикордонної служби, 2 прокурорів. До кримінальної відповідальності притягнуто 10 суддів. !zn

Читайте також:

Затримано главу Держслужби зайнятості. Знайдено $7,5 млн

Головний податковий міліціонер Тернопільщини погорів на хабарі 750 тис. грн

Польський журналіст склав «путівник хабарів» на кордоні з Україною

80% економічних злочинів в Україні здійснює вище і середнє керівництво

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі