Генсека Національного олімпійського комітету України звинуватили у спекуляції квитками на Олімпіаду-2012

Поділитися
© sport.dozor.com.ua
Генерального секретаря Національного олімпійського комітету підозрюють у намірі продати квитки на Олімпіаду-2012 перекупникам. МОК має намір розслідувати діяльність Геращенка.

Глава Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка відсторонив від своїх обов'язків генерального секретаря комітету Володимира Геращенка після появи повідомлення Бі-бі-сі про те, що Геращенко, імовірно, збирався продати на чорному ринку квитки на Лондонську Олімпіаду 2012 року.

Бубка розпорядився сформувати незалежну комісію з розслідування можливих зловживань Геращенка, який обіймав свою посаду з 1997 року.

«Ми повинні бути справедливі і маємо прийти до вірного рішення», - зазначив глава НОК України.

Геращенко перерве своє перебування у Канаді, де він брав участь в організаційних зустрічах перед Олімпіадою, і в середу вилетить до України.

Лондонське бюро Бі-бі-сі, отримавши інформацію зі своїх джерел, провело власне розслідування і прийшло до висновку, що Геращенко мав намір продати за готівку до 100 квитків, що мало принести йому «тисячі фунтів стерлінгів».

За їхньою інформацією Геращенко заявив в одному з лондонських готелів журналісту, який представився перекупником квитків, що він поширював квитки серед українських вболівальників, тренерів та офіційних осіб, проте потім у нього має залишитися ще до 100 квитків - їх він і збирався продати нелегально.

Продаж квитків на лондонську Олімпіаду перекупникам є кримінальним злочином, який карається штрафом в розмірі до 20 тисяч фунтів стерлінгів.

Геращенко згодом заявив, що «ніколи не планував продавати квитки у Великобританії» і в готелі вів «дипломатичну бесіду, щоб вгамувати наполегливий інтерес перекупника квитків». Він зазначив, що зустріч з «перекупником», який виявився журналістом, «носила неофіційний характер, жодного наміру укласти угоду не було».

«Мені нема чого запропонувати. У мене немає справжніх квитків, які я міг би продати», - зазначив Геращенко.

Офіційний представник МОК заявив, що комітет «дуже серйозно ставиться до подібних» повідомлень і в разі отримання доказів «вживатиме серйозних заходів». МОК має намір розслідувати діяльність Геращенка.

Поліція Лондона, зі свого боку, заявила, що має намір отримати від британської мовної корпорації матеріали її розслідування. !zn

Читайте також:

На Олімпіаді-2012 Україну представлятимуть до 220 спортсменів

Футболістам доведеться обирати між Євро-2012 і Олімпіадою

Співробітник поліції забув у потязі секретне досьє лондонської Олімпіади-2012

Армані одягне збірну Італії на Олімпійських іграх-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі