Герман вимагає від Табачника вибачень за "непотрібну мову"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За словами Герман, «словосполучення «непотрібна мова» є неможливим у лексиці міністра освіти, незалежно від того, в якому контексті воно вживається. На світі немає непотрібних мов. Навіть невеликій етнічній групі дорога і близька своя мова, і говорити, що є підручники, написані непотрібною мовою, навіть якщо вживати ці слова у переносному значенні - це скандал.

Радник президента України Ганна Герман вважає, що міністр освіти і науки Дмитро Табачник повинен вибачитися перед людьми за свій вислів про «непотрібну мову» (див. відео).

Про це Герман заявила агентству УНІАН, коментуючи пояснення Табачника, що, вживаючи термін «непотрібна мова», він не мав на увазі мову українську, а тільки ту мову, якою не навчають у конкретній школі. Це може бути або румунська, або татарська, або будь-яка інша мова, підкреслив міністр.

За словами Герман, словосполучення «непотрібна мова» є неможливим у лексиці міністра освіти, незалежно від того, в якому контексті воно вживається.

Табачник на чверть занизив кількість російськомовних шкіл Києва

«На світі немає непотрібних мов. Кожному народу, кожній народності або навіть невеликій етнічній групі дорога і близька та мова, якою ці люди спілкуються. І говорити, що є підручники, написані непотрібною мовою, навіть якщо вживати ці слова в переносному значенні - це скандал», - сказала вона.

"Я порадила б міністру назавжди викинути зі свого лексичного запасу словосполучення «непотрібна мова», - додала радник президента.

Більше того, відзначила Герман, «міністр освіти як людина освічена не може не розуміти, що навіть, можливо, сам того не бажаючи, він образив людей своїм висловлюванням. Навіть більше ніж тоді, коли допустив некоректну оцінку зовнішності жінок, які займаються наукою».

Табачник, на переконання Герман, «повинен вибачитися перед людьми за своє висловлювання і надалі робити все, щоб ні в кого не виникало сумнівів у тому, що він може дозволити собі не поважати якусь мову або який-небудь народ». !zn



Читайте також:

Тимошенко пообіцяла скасувати "антиукраїнський" закон про мови


Регіонали назвали дату розгляду у другому читанні закону про мови

Литвин відмовився озвучувати кулуарні домовленості щодо закону про мови

На прийомі з нагоди Дня Росії гімн України оголосили російською народною піснею, - БЮТ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі