Гейтс пожертвує на боротьбу зі СНІДом 750 млн доларів

Поділитися
© kstati.by
Білл Гейтс передасть чергові 750 млн дол фонду боротьби зі СНІДом. Складна економічна ситуація - не привід припиняти благодійність.

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс пожертвує 750 млн дол Всесвітньому фонду з боротьби зі СНІД, туберкульозом та малярією. Про це мільярдер повідомив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає телеканал CNN.

«Склалася складна економічна ситуація, проте це не виправдання для урізання допомоги найбіднішим верствам населення земної кулі», - зазначив Б.Гейтс. Крім того, він зазначив, що його допомога фонду стане і сигналом до того, що дана структура цілком заслуговує довіри.
Раніше благодійний фонд Б.Гейтса вже виділяв організації допомогу в розмірі 650 млн дол
Б.Гейтс попросив не перебільшувати відомості про можливі розтрати і корупції, що обійшлися фонду в десятки мільйонів доларів. Б. Гейтс нагадав, що фонд врятував тисячі життів.
Білл Гейтс - американський підприємець, співголова Фонду Білла і Мелінди Гейтс. У період з 1996 по 2007 рік і в 2009 році - найбагатша людина планети за версією журналу Forbes. Його статок за підсумками 2011 року, за версією журналу, оцінювався в 56 млрд дол. Б.Гейтс є одним із рекордсменів за розміром коштів, переданих на благодійність: у період з 1994 по 2010 рік він вклав у Фонд Білла і Мелінди Гейтс більше 28 млрд дол. У лютому 2010 року Гейтс виступив з пропозицією до всіх мільярдерів про передачу половини їх статків на благодійну діяльність.
Фонд Білла Гейтса - найбільший благодійний фонд, заснований у 2006 році. Штаб-квартира фонду розташована в м.Сіетл. !zn
Читайте також
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі