Глава Асоціації психіатрів України: У 2012-му наше суспільство дійшло до чергової стадії озвіріння

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Глава Асоціації психіатрів України: У 2012-му наше суспільство дійшло до чергової стадії озвіріння
Накопичення внутрішніх проблем призвело до озвіріння суспільства і неадекватної реакції на скоєні в цьому році жорстокі злочини - вбивства Оксани Макар, охоронців з ТРЦ "Караван" і сім'ї харківського судді.

2012-й рік в Україні ознаменувався кількома жорстокими злочинами, які отримали надзвичайно сильний резонанс. На думку психіатрів, наше суспільство, стикаючись з несправедливістю, все більше звіріє.

Нашумілі історії вбивства Оксани Макар, справа «караванського стрільця» і вбивство сім'ї судді у Харкові об'єднує те, що в очах значної частини суспільства злочинці, котрі здійснили злочин, виявилися мало не героями.

«Саме в 2012 році суспільство дійшло до стадії озвіріння, коли ці жорстокі злочини знайшли свою зацікавлену аудиторію, якщо можна так сказати», - прокоментував для ZN.UA голова Асоціації психіатрів України Семен Глузман.

«Адже якими б не були Оксана Макар, охоронці з «Каравану» і харківський суддя, вони не заслужили подібної жорстокості», - зазначив він.

Глузман звернув увагу, що подібні злочини, навіть більш жорстокі, траплялися і раніше. Однак суспільство не реагувало на них подібним чином.

«Думаю, що в силу наших внутрішніх проблем, які ніяк не вирішує влада (роблячи при цьому вигляд, що вирішує), суспільство, постійно і всюди стикаючись з несправедливістю, звіріє. Я свідомо йду від проблеми бідності, бо звіріють не тільки бідні, але й так званий середній клас», - підкреслив психіатр.

На його думку, принаймні частина людей втомилася від влади, від якої очікує якихось конструктивних рішень, але отримує деструктив.

"Мільйонери і мільярдери багатіють, а звичайні громадяни не отримують можливості жити спокійно і комфортабельно ...... Озвіріння відбувається, тому що все це накопичується, а потім витісняється таким чином", - резюмував Глузман.

Подробиці читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» у статті Алли Котляр «Без героїв?» !zn

Читайте також:

«Ми їх розвели, як кошенят»: обрані цитати політичної еліти 2012 року за версією ZN.UA

Українці впали в песимізм щодо свого майбутнього і перспектив країни

Соціолог: В Україні будується ринково-феодальне суспільство, що живе на «подачках»

Лише 3,5% українців готові протестувати проти згортання демократії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі