Головний банкір Ватикану відправлений у відставку

Поділитися
© whitecollarcrime.ru
Директор Банку Ватикану Етторе Готті Тедескі був знятий зі свого поста. Ватикан пояснив це рішення «неналежним виконанням обов'язків». Тедескі проходить у справі про відмивання грошей.

Глава Банку Ватикану Етторе Готті Тедескі відправлений у відставку. Члени ради директорів банку в ході анонімного голосування винесли Готті Тедескі вотум недовіри. В якості причини відставки називається неуспішне виконання главою банку «обов'язків першорядного значення». Про які саме обов'язки йдеться, не уточнюється. Рада директорів банку вважає, що відставка Готті Тедескі необхідна для «збереження життєздатності банку».

Сам колишній директор банку відмовився коментувати свою відставку. «Я краще промовчу, інакше я скажу неприємні речі», - заявив він журналістам, однак, зазначив, що «поплатився за свою відкритість».

Готті Тедескі очолював банк з 2009 року. У 2010 році італійська поліція почала розслідування стосовно банкіра. Його запідозрили у відмиванні грошей. Представники папського престолу тоді заявили, що повністю довіряють Готті Тедескі. В ході розслідування поліція конфіскувала у банку 23 мільйони євро. Імовірно, ці гроші представники установи намагалися незаконно перевести з рахунків невеликого італійського банку.

Комітет Ради Європи з боротьби з відмивання грошей, також відомий як Moneyval, взявся за перевірку роботи Банку Ватикану. На початку липня 2012 року комітет має оприлюднити результати цієї перевірки та визначити, чи дотримується банк міжнародних стандартів при проведенні операцій.

Банк Ватикану, офіційно іменований Інститутом Релігійних Справ, був заснований під час Другої світової війни для того, щоб керувати активами релігійних осіб та установ. !zn

Читайте також:

Ватикан просив не повідомляти про випадки педофілії в поліцію

Головний екзорцист Ватикану прирівняв йогу до сатанізму

Папа Римський дав своє благословення на спілкування в соціальних мережах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі