Головний приз World Press Photo отримав іспанець Аранда за фотографію про «арабську весну»

Поділитися
Ми ніколи не дізнаємося, хто ця жінка, що підтримує пораненого родича, але разом вони стають живим втіленням хоробрості простих людей, які допомогли написати цей важливий розділ в історії Близького Сходу.

Іспанський фотограф Самуель Аранда став переможцем 55-го щорічного конкурсу World Press Photo, підсумки якого оголошено в п'ятницю, 10 лютого, в Амстердамі. Головний приз цього престижного творчого змагання він отримав за світлину з закритою паранджею єменською жінкою, яка тримає на руках пораненого родича. Фотографія була зроблена для газети «Нью-Йорк таймс» у період народного повстання в Ємені в ході «арабської весни».

Журі з 19 визнаних професіоналів в області фотографії на чолі з британцем Ейданом Салліваном визнало, що зроблений іспанцем знімок передає дух «арабської весни», яка стала одним з головних явищ 2011 року. «Ми ніколи не дізнаємося, хто ця жінка, що підтримує пораненого родича, але разом вони стають живим втіленням хоробрості простих людей, які допомогли написати цю важливу главу в історії Близького Сходу», - сказав глава журі.



Загалом премії присуджено 57 роботам, які журі відібрало з понад 100 тис. світлин, які для участі в конкурсі надіслали 5247 професійних фотографів з 124 країн світу.

Після оголошення результатів конкурсу виставка робіт переможців World Press Photo протягом двох місяців демонструється в Амстердамі, а потім буде подорожувати по світу. Протягом цілого року з кращими зразками світової фотожурналістики можуть познайомитися жителі 100 міст у 45 країнах. Виставку відвідують у середньому близько 2 млн людей на рік.

Конкурс World Press Photo був заснований у 1955 році в Амстердамі. Однойменний фонд є незалежною некомерційною організацією. !zn

Читайте також

Активістам «арабської весни» вручили премію Сахарова


Близький Схід: похмілля арабської весни

Десять найважливіших подій у світі 2011

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі